Лудогорец и ЦСКА в директен сблъсък за първото място

Срещата е днес от 20:00 часа

Лудогорец и ЦСКА се изправят днес в дербито на родното първенство в момента. Първият срещу втория в мач, който може да даде тласък в борбата за титлата.

Лудогорец в момента има аванс от три точки в класирането пред „армейците” и една победа до голяма степен може да предреши изхода от сблъсъка за първото място.

Срещата е днес от 20:00 часа на „Лудогорец Арена” и е от прогрмата на 24-тия кръг на „А” група – втория кръг от плейофите в първата шестица.

Това е и официален дебют за новия треньор на ЦСКА Галин Иванов. Той досега води тима в контрола с македонския Хоризонт, но сега ще се изправи и в първи официален мач. И то истинско дерби за първото място.

Самият той призна, че работи върху повдигане на настроението на футболистите, признавайки, че то липсва и за целта в състава дори бе взет капитана Валентин Илиев, въпреки че той е контузен. „Армейците” имат и сериозни кадрови проблеми – с травми са вратарят Якуб Дивиш, Амансио Фортеш, Маркиньос, Марио Бъркляча и Иван Маркович.

В Лудогорец ситуацията далеч не е толкова тежка. Георги Дерменджиев може да разчита на основните си футболисти, но самият той обяви, че този мач не решава титлата и тимът му ще подходи, както към всеки друг двубой.

Статистиката между двата съперника е на страната на Лудогорец, като в мачовете в Разград тя дори е унищожителна за ЦСКА. От 5 мача между двата отбора на „Лудогорец Арена” „орлите” имат 5 победи, а „червените” дори не са вкарали гол.

Вероятните състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Барт, Моци, Ангуло; Дяков, Ешпиньо; М. Александров, Марселиньо, Вандерсон, Кишада.

ЦСКА: Уваренко, Василев, Оршулич, Тунчев, Кукоч; Галчев, Съндей, Стоянов, Жуан Фелипе, Милисавлевич, Николич.