Левски се утвърди на седмото място

"Сините" спечелиха в голово шоу с Черно море

Левски и Черно море сътвориха истинско голово шоу в мача между водещите два тима в долната шестица на „А” група. „Сините” излязоха победители и пред собствена публика на стадион „Георги Аспарухов” триумфираха с 5:2 в срещата от 24-тия кръг на „А” група.

Двата тима изнесоха много динамичен и атрактивен мач и освен шестте гола, зрителите можаха да видят и доста пропуснати положения.

Домакините поведоха в резултата още в 4-ата минути с гол на Либан Абди. Сомалиецът бе изведен зад отбраната на варненци от Антонио Аниете и с удар по земя, който мина между краката на вратаря Александър Чанович реализира за 1:0.

Гостите бързо изравниха и в 10-ата минута Петър Златинов от пряк свободен удар от над 30 метра реализира за 1:1.

Това обаче само раздразни домакините, които много скоро, не само върнаха преднината си, а и я увеличиха. Домовчийски навърза няколко защитници на „моряците”, подаде към Краев и младокът вкара за 2:1 в 17-ата минута.

Шест минути по-късно и самият Домовчийски се разписа. Удар на Бедоя от границата на наказателното поле се отклони от Котев и топката попадна в Домовчийски, който тблизо разстреля Чанович за 3:1.

Домакините можеха да увеличат преднината си в началото на второто полувреме, като в 51-ата минута Аниете бе изведен сам срещу Чанович, но вратарят успя да се намеси навреме и изобщо не позволи на испанеца да нанесе удар.

Шест минути по-късно Чанович отново спечели сблъсък с Аниете. Футболистът на Левски отново се озова очи в очи със сърбина, този път опита да го прехвърли, но вратарят успя да избие.

В 59-ата мин. Аниете пропиля пореден шанс за гол. Топката се озова в краката му след груба грешка на Кулибали, но ударът му от близка дистанция бе отразен от Чанович.

 Черно море отвърна с два бомбени далечни удар на Райков, които обаче бяха отразени от Йоргачевич, а в 64-ата мин. Буркхарт пропусна още по-чисто положение, след като лбе останал сам срещу вратаря.

 В 74-ата мин. Симеон Райков най-после успя да порази вратата на домакините. Той бе изведен сам срещу Йоргачевич, би под плонжа на вратаря и вкара на бившия си отбор за 3:2.

Отговорът на Левски бе светкавичен и само 2 минути по-късно Абди излезе сам срещу Чанович, стреля покрай стража на гостите, топката рикошира от крака на Кулибали и влезе във вратата на варненци за 4:2.

Крайният резултат бе оформен във втората минута от добавеното време от младока Борислав Цонев, който бе перфектно изведен от Мигел Бедоя и реализира за 5:2.

В класирането Левски се утвърди на 7-ото място и вече има 4 точки повече от Черно море. „Сините” са с 38, а „моряците” са с 34 на 8-ата позиция.