Мъж загина при опит за кражба на проводници от електрически стълб

Крими

03-04-2015, 17:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал в близост до село Гуцал, община Самоков

Мъж e загинал, докато е правил опит да открадне проводници под напрежение. Служители на компанията ЧЕЗ са били сигнализирани от полицията за открито тяло със следи от тежки изгаряния до електрически стълб.

Инцидентът е станал в близост до село Гуцал, община Самоков.

Служителите на ЧЕЗ са установили, че мъжът се е качил на стълба и е направил опит да открадне проводници под напрежение.

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, заявяват от компанията.

Кражбите обаче се превръщат и във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

ЧЕЗ противодейства според възможностите си на кражбите на съоръженията от електроенергийната инфраструктура.

За да се постигнат обаче желаните резултати, са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи.

ЧЕЗ за пореден път призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.