Откриха мъртъв известен политик в Белгия

Свят

03-04-2015, 15:42

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Представител на властите на Фландрия заяви, че най-вероятно става дума за самоубийство

Един от най-известните политици в Белгия е бил намерен мъртъв, пише британският в. "Гардиън". Тялото на бившия лидер на Фламандската социалистическа партия – Роберт Стеверт е открито вчера в канал близо до източния град Хасел. Представител на властите на Фландрия заяви, че най-вероятно става дума за самоубийство.

Часове преди да сложи край на живота си магистратите в автономния регион с официален език холандски изпратиха на Стеверт призовка да се яви пред съд заради обвинения в изнасилване. Жена твърди, че политикът е извършил сексуално престъпление над нея след като двамата са се запознали през 2010 г. след телевизионно шоу. 60-годишният Стеверт беше за кратко кмет на Хасел. Той е бил участник в няколко федерални правителства и генерален секретар на НАТО. Оттегля се от ръководството на Алианса през 1995 г. заради обвинения в корупция.

Председателят на Валонската социалистическа партия и бивш премиер на Белгия Елио Ди Рупо заяви, че е шокиран от смъртта на Стеверт. Представителят на френскоезичничте белгийски социалисти поиска разследването да хвърли светлина върху кончината на фламандския му политически партньор.