Прогнозите на Марк Лоурънсън от BBC за поредния кръг във Висшата лига

Спорт

03-04-2015, 14:43

Снимка:

premierleague.com

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пет големи гранда искат звездата на Ливърпул

Вижте как смята, че ще завършат мачовете бившият играч на Ливърпул

След седмица пауза за националните отбори шампионатът в Англия се подновява с мачовете от 31-вия кръг във Висшата лига. Анализаторът на Би Би Си и бивш играч Марк Лоурънсън отново представя своите прогнози за предстоящите срещи през уикенда.

 

Ето ги:

 

Арсенал – Ливърпул

 

След поражението от Манчестър Юнайтед в последния мач сега Ливърпул не може да си позволи да загуби, ако иска да остане в борбата за топ 4.

 

Лошата новина за „червените“ е отсъствието на Мартин Шкъртел, който е наказан за три мача. Той е основен елемент в отбраната на отбора, особено, след като Ливърпул започна да играе в схема 3-4-3 през декември. Без него не виждам как Брендън Роджърс ще вземе нещо при гостуването на „Емиратс“.

 

Арсенал спечели 9 от последните 10 мача. Отборът е на 3-то място и ми се струва, че трябва да се спре с призивите за напускане на Арсен Венгер за известно време.

 

Прогноза: 2:1 (Знак 1)

 

Евертън – Саутхемптън

 

Натискът върху Евертън вече е отпуснат, след като отборът спря серията без победи с два поредни успеха. Дори когато потъваха, аз вярвах, че те ще обърнат развоя на събитията и ще изплуват, и те го направиха.

 

Саутхемптън също имаше своя спад във формата, но изглежда вече са го преодолели. Каквото и да стане до края на сезона, обаче мисля, че за „светците“ той ще бъде записан като успешен.

 

Предстои един много добър мач, който смятам, че ще бъде много отворен.

 

Прогноза: 1:1 (Знак Х)

 

Лестър – Уест Хем

 

Лестър е на ръба на изпадането и много трудно ще се задържи във Висшата лига. Отборът на Найджъл Пиърсън взе 19 точки в 29-те си мача досега (Лестър е с мач по-малко) и се намира на 7 от зоната на спасението. Не знам колко точно точки ще са им необходими в оставащите 9 мача, за да оцелеят, но дори и да спечелят 19, колкото в момента имат, то те пак ще останат под магическите 40 точки, които традиционно се приемат като необходими за спасяването.

 

Те обаче няма да се предадат без бой и Пиърсън ще ги е подготвил за битка в събота и смятам. При битката за оцеляване най-лошото, което може да се случи е просто отново да загубиш и е удивително какъв ефект се постига, когато отборът излезе просто, за да играе. Затова смятам, че Лестър може да спечели този мач.

 

Уест Хем победи в последния мач срещу Съндърланд, но с всеки изминал мач се вижда, че „чуковете“ само доиграват сезона и с оглед на резултатите отпреди това изглежда, че Сам Алърдайс няма да води отбора и след края на шампионата.

 

Прогноза: 2:1 (Знак 1)

 

Манчестър Юнайтед – Астън Вила

 

Манчестър Юнайтед победи в последния мач в дербито с Ливърпул и затвърди добрата си игра от последно време. На Юнайтед им предстоя големи мачове с Манчестър Сити и Челси през следващите седмици, но пък изглеждат в добра форма и готови за тях. Срещу Ливърпул те контролираха топката и играта като цяло.

 

Астън Вила отбелязва прогрес в последниите си мачове, но пък е трудно да се види как изобщо могат да вземат нещо на „Олд Трафорд“.

 

Прогноза: 2:0 (Знак 1)

 

Суонзи – Хъл Сити

 

Досега бях малко упрекван от феновете на Суонзи за прогнозите ми за мачовете на техните любимци, които ако бяха абсолютно верни, то тимът щеше да е сред изпадащите. Мислех, че те ще имат големи затруднения след продажбата на Вилфред Бони, но не бях прав. Те се справиха много добре и мениджърът им Гари Монк заслужава похвали, не само за това, а и за цялостното представяне.

 

Хъл се намира точно над зоната на изпадащите, но честно да си кажа, не съм виждал друг отбор през този сезон да играе така срещу Челси, както те го направиха през първото полувреме между двата тима в последния кръг. Срещата завърши като един славен провал за „тигрите“, но мисля, че ако те играят така до края на сезона, няма да имат проблеми и всичко ще бъде наред за тях.

 

Прогноза: 2:1 (Знак 1)

 

Уест Бромич Албиън – Куинс Парк Рейнджърс

 

„Ефектът Тони Пюлис“ проработи и в Уест Бромич. Мениджърът пристигна през януари и промени облика на отбора, също както го направи и през миналата година в Кристъл Палас. Браво на него, а и на играчите за начина, по който ги ръководи и за начина, по който те реагират на наставленията. Очевидно е, че това води до резултати, които ще осигурят щастливи дни на отбора във Висшата лига.

 

Куинс Парк Рейнджърс също смени треньора си по средата на сезона, но резултатът при тях е много по-различен. Проблемът при тях обаче идва от върха. Собственикът Тони Фернандес е човекът, който взема всички решения и ако те са грешни, то просто няма план Б.

 

Прогноза: 2:0 (Знак 1)

 

Челси – Стоук Сити

 

Това е една добра седмица за Стоук Сити, в която мениджърът Марк Хюз подписа нов договор, но все пак не виждам как тимът може да вземе нещо от Челси в този мач.

 

Единственото притеснение в Челси би следвало да бъде представянето им в заащита в последния мач срещу Хъл Сити. Те обаче спечелиха този мач и показаха, че и най-добрите играчи, и най-добрите отбори могат да имат лош ден, но да го превъзмогнат и отново да покажат най-доброто от себе си.

 

Мениджърът Жозе Моуриньо няма да прости на играчите си това отпускане, но след седмица почивка за международните мачове, смятам, че вече са забравили за него.

 

Прогноза: 2:0 (Знак 1)

 

Бърнли – Тотнъм

 

Не мога да повярвам на шума, който се вдига около Хари Кейн. Да, той наистина прави изключителен сезон, но хората едва ли не вече го смятат за спасителя на английския футбол. По радиото чух, че „очевидно той вече струва 100 милиона паунда“. Къде по дяволите са отишли умовете на всички тези хора.

 

Твърде рано е да се отнасяме с него така. Нека видим как ще е следващия май и ако е имал втори пореден такъв сезон, тогава можем да говорим така. От начина, по който говорят за него, можем да помислим, че той е следващият Лионел Меси. Това е страшно.

 

Тотнъм е в добра форма, но този мач ще бъде тежък за тях. Смятам, че Бърнли ще спечели и причината за това е, че те трябва да се изкачват нагоре в класирането.

 

Прогноза: 2:1 (Знак 1)

 

Съндърланд – Нюкасъл

 

Пожелавам успех на новия мениджър на Съндърланд Дик Адвокаат. Още във втория си мач той ще трябва да излезе в голямото дерби с Нюкасъл. И ще трябва да не остава в сянката на своите предшественици Пауло ди Канио и Густаво Пойет, които нямаха загуба от големия съперник. Всъщност Съндърланд няма поражение в дербито на Североизточна Англия от октомври 2011 година. Това поставя под още по-голям натиск Адвокаат, чиито отбор, освен всичко останало, се нуждае и от точки в борбата си за оцеляване.

 

В крайна сметка смятам, че „черните котки“ ще се спасят, защото под тях и в момента има три отбора, които трудно ще се измъкнат от опасната зона.

 

Адвокаат обаче трябва да бъде внимателен срещу „свраките“. За разлика от Съндърланд, при тях няма никакъв натиск и ще играят осовобедно.

 

Прогноза: 1:1 (Знак Х)

 

Кристъл Палас – Манчестър Сити

 

Нека бъдем честни, Кристъл Палас вече са в безопасност. Това показва страхотната серия на отбора, откакто Алън Пардю пое отбора през януари, когато отборът бе в зоната на изпадащите.

 

Този мач е в понеделник и след мачовете от уикенда Манчестър Сити може да се озове на 9 точки от лидера Челси и на четвърто място, зад Арсенал и Манчестър Юнайтед, ако всички те постигнат победи в този кръг. Така че Сити не ги устройва нищо друго, освен победа, с която и да запазят надеждата си за титлата жива.

 

Мисля, че те ще вземат трите точки на „Селхърст Парк“, но важното за тях е да не допускат грешки оттук до края на сезона

 

Прогноза: 1:2 (Знак 2)