Ексдепутатът Петя Раева подкрепи младеж, останал без ръка при катастрофа

29-годишният Иван Божилов се нуждае от 70 000 евро за поставяне на миоелектрична протеза

"Призовавам всички, които имат възможност, да помагат на хората в нужда!". Това заяви бившият народен представител Петя Раева, която пристигна в Пловдив, за да подкрепи благотворителна кауза за младеж, пострадал от катастрофа.

29-годишният Иван Божилов, който работи в Европейския колеж по икономика и управление, се нуждае от 70 000 евро за поставяне на миоелектрична протеза. Младежът загубил лявата си ръка при катастрофа през март миналата година. Досега са събрани 20 000 лева.

В Пловдив Раева си купи шарени великденски свещи от пазарчето на Главната улица, организирано от студентката по дипломация Меги Трайкова. На благотворителния базар срещу бившата Руска книжарница днес и утре се продават свещи с великденски апликации, икони, шарени панерчета, цветни декоративни яйца за празника. Това е третата проява на Маги за събиране на средства за Иван. Каузата до момента бе подкрепена от Златка Димитрова. Към нея вече се присъедини и Петя Раева, която си купи и икона от благотворителния базар.

"Искам моите послания за съпричастност да стигат до повече хора, а ако човек желае да промени живота си, може да открие идеи за това в моите книги", каза днес тя. Ексдепутатката наскоро издаде втори бестселър за здравословно хранене, а вече в търговската и фармацевтична мрежа се предлага и разработеният от нея билков продукт за отслабване New Green Line.

Кметът на район "Централен" в Пловдив Георги Тютюков също си напазарува шарени Великденски свещи. "Подкрепям всички благотворителни каузи, защото трябва да бъдем добри", сподели Тютюков.

Досега благотворителните прояви в помощ на Иван се организираха в Пловдив, предстои акция и в София. През февруари и март Меги и Златка продаваха мартенички в МОЛ "Пловдив". Наскоро на благотворителна вечер пък бяха продадени картини въхру стъкло на художничката Антоанета Мария Стоянова. Третокласникът Марко Марков бе сред първите, които днес си купиха икона от благотворителния базар със спестени пари, които родителите му дават за закуски.  "Много съм благодарен за подкрепата на хората и за куража, който ми дават", написа във Фейсбук страницата си Иван Божилов.