Руски траулер потъна, загинаха над 54 души

Свят

02-04-2015, 10:46

Снимка:

novost.ru

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

11 кораба и хеликоптер издирват останалите 78, били на борда

Най-малко 54-ма души загинаха при корабокрушение на руски траулер, съобщава БНР. Мащабна операция за издирване на оцелели от корабокрушението в Охотско море провеждат руските власти.

Издирването се извършва от 11 кораба, които бяха в района при възникването на инцидента. Изпратен е и хеликоптер с медици за извозване на пострадалите до лебечни заведения, каза пред руската държавна телевизия началникът на местната структура на министерството на извънредните ситуации Олег Волинкин.

На борда на потъналия траулер е имало общо 132-ма души, повечето от тях - руснаци, но също граждани на Украйна, Литва, Мианма и Вануату. 63-ма души са били извадени живи от водите, 250 километра южно от град Магадан. 15 моряци се водят за безследно изчезнали. Потвърдена е гибелта на 54-ма души. Корабът е потънал толкова бързо, че екипажът не е могъл да подаде сигнал за бедствие.

Първоначалната версия на разследващите бе, че траулерът се е сблъскал с плаващ лед. Местните власти вече допускат, че потъването е резултат на неправилно боравене със стотонната мрежа на риболовния кораб.