Лудогорец вдига нова модерна база

"Орлите" ще си сътрудничат с Бенфика

Лудогорец усилено работи по разширяването на тренировъчната си база в Разград, пише "Тема Спорт". Проектът вече е бил одобрен от ръководството на клуба, но все още се изчаква изваждането на необходимите разрешителни, за да бъде даден ход на същинската работа. Планът на шампионите е да се изградят пет нови терена. Те ше са с естествена настилка и ще се използват за нуждите на школата. Както е известно, в момента талантите и мъжкият тим на отбора делят един тренировъчен терен в базата "Гнездо на Орли". Очаква се освен игрища да бъде направена и нова административна сграда. Тя ще разполага с фитнес център, стаи за треньорите, както и помещения за видеоразбор и анализ.

Желанието на ръководството е проектът да влезе в ход в началото на май. Срокът за изпълнението му ще бъде една година. По предварителни планове базата на Лудогорец трябва да придобие завършен вид през лятото на 2016-а.

Припомняме, че 6 момента тече сериозна работа и по издигането на нов стадион в Разград. Първата трибуна от него, която носи името "Моци", е почти завършена. Очаква се секторът с капацитет 2355 души да бъде открит в средата на този месец. След това поетапно ще бъдат изградени и останалите трибуни на "Лудогорец Арена".

В същото време стана ясно, че шампионите имат намерение да започнат сътрудничество с португалския гранд Бенфика. Хора по високите етажи вече са осъществили контакт с ръководството на лисабонските орли. На първо време двата клуба само ще обменят информация за развитие както на детско-юношеската школа, така и на първия отбор. Възможно е и треньори на разградчани да се запознаят отблизо с методите, прилагани при настоящия шампион на Португалия.