Котката на Лагерфелд заработила 3 милиона за миналата година

Бирманката Шупет е една от най-известните котки в света

Котката на дизайнера Карл Лагерфелд е изкарала три милиона евро през 2014 година. Това обяви самият той пред списание New York Magazine. И, о чудо той дори не я е купил.

 „Шупет бе на мой приятел, който помоли моята прислужница да го гледа, докато е в чужбина. След като се върна, му бе заявено, че котката няма да му бъде върната. Той си взе друга котка, която затлъстя, а Шупет стана най-известната и богата котка в света“, разказва той.

Лагерфелд отбелязва, че през 2014 г. Шупет е работила на два пъти и е изкарала 3 млн. евро. Котката е рекламирала немски автомобили и японски козметични продукти

По думите на Карл Лагерфелд, той не е позволявал на любимеца си да се появява в реклами на храни и вещи. "Тя е уникална. Като човек. Но добре, че не говори " казва дизайнерът. Лагерфелд също така добави, че неговата котка мрази други животни и деца.

Дизайнерът отбелязва още, че тя е  центъра на света и в своите игри и движения има нещо незабравимо.

През юли 2014 г., излезе книгата "Шупет: Личният живот на амбициозната модна котка". Биографията на една от най-известните котки в света написаха Патрик Маурис и Жан-Кристоф Напия.

Бирманката Шупет се появила в къщата на Карл в края на 2012 г., когато един от приятелите му - мъжкият модел Баптист Джиабикони помоли прислугата на Лагерфелд  да се грижат за животното за коледните празници. Само за няколко дни дизайнерът се привързал към питомника и помолил да му оставят котката завинаги.

Нейно котешко височество Шупет има собствен профил в Туитър и е следвана от около 47 хиляди потребители. Домашният любимец на Лагерфелд редовно се класира в класациите на най-популярните животни в мрежата.

Възрастта й, според традициите на модния свят е тайна, но вероятно котката сега е на  4 до 7 години.