В Калифорния обявиха воден режим за първи път в историята

Свят

02-04-2015, 00:26

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Губернаторът издаде заповед за намаляване употребата на вода с 25 %

Губернатор Джери Браун нареди задължителни ограничения вода за първи път в историята на Калифорния в сряда, като каза, че сушата в щата е достигнала критични размери след зимата, която донесла пък рекордно ниски снеговалежи, съобщи Ню Йорк Таймс преди минути.

Губернатор Браун издаде заповед, с която нареди на Държавния съвет за контрол на водните ресурси да работи с местните агенции, за да измислят как да намалят потреблението на вода с 25% и да наложат това, което той определи като обременяващ намаляване на използването. Държавните служители казаха, че заповедта ще наложи съкращения на използване на водите във всички области - включително собственици на жилища, фермери, гробища и голф игрища.

Държавните служители са заявили, че са готови да наложат наказателни мерки - включително глоби - за да осигурят постигането на новите стандарти, но се надяват това да не се наложи.

Браун направи съобщението по време на ежегодното първоаприлско измерване на "снежния запас" (snowpack) в Сиера, което е критичен източник на вода през лятото.

Очаквайте подробности