Делян Пеевски: Не се притеснявам, да отварят всички сейфове

Общество

01-04-2015, 20:00

Снимка:

Българияутре/архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той не подписва нищо, един депутат, коментира премиерът

"Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове", това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод интервюто на Цветан Василев от преди дни, цитиран от "24 часа".

Пеевски е категоричен, че няма спор между него и Василев и обяви, че няма да дава отговор на интервюто на Василев. "Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да елементаризира спора, че е между мен и него. Нямаме спор, да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по 1 евро", коментира Пеевски. С мен той няма друга тема, допълни той.

Пеевски коментира и твърденията на Цветан Василев, че е действал под натиск. Той го твърдеше още преди година, това е вече проверено, дори и тези лица, които той визира казват, че няма такива разговори. Той притопля просто едни стари манджи в момента, допълни депутатът от ДПС. "Той визира Лазов и мисля, че Ангелов, пише го ясно в постановлението, което ми е изпратено от прокуратурата", допълни още Пеевски.

Помолен да коментира искането на Радан Кънев да бъде проверен от прокуратурата, Пеевски заяви "Ами аз толкова пъти съм проверяван вече, да ме проверяват колкото пъти искат, по-ровен човек от мен няма в тази държава".

Запитан има ли защо Цветан Василев да се притеснява за живота си, Пеевски отвърна: "Не знам, питайте го от какво се притеснявам, от мен със сигурност няма за какво да се притеснява."

В същото време премиерът Борисов заяви, че не Делян Пеевски, а Орешарски и Чобанов са виновни за фалита на КТБ.

Ако ГЕРБ е била на власт, е щяла да одържави КТБ, така че да не се стигне до фалита на банката, заяви още Борисов. Според него основните виновници се опитват да прехвърлят отговорността върху други, сред които и Делян Пеевски.

"Виновен е този, който упражнява властта. Пеевски виновен ли е? Не виждам неговата вина. Ако е бил премиер, министър, какъвто и да е, да, но не мога да кажа Пеевски е виновен, защото Орешарски е спал или Чобанов е спал. Ами тогава да ги привлекат като обвиняеми. Ни най-малко искам да защитавам Пеевски, че утре ще излезе "Борисов защити Пеевски". Не ме интересува Пеевски. Орешарски и Чобанов са властта. Той не подписва нищо, един депутат.", коментира Борисов.

Той отново призова Цветан Василев да се прибере в България, за да разкаже и за другите си срещи с политици.