2 април: Ден година храни

Хороскоп

01-04-2015, 22:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Слънце в Овен, Луна в Дева. Астрологична картина на деня

Четвъртък е ден на Юпитер - планетата на духовния растеж, светския успех, богатствата и привилегиите, която след тригонът от Слънцето днес, услужливо ще се освободи от ретроградната примка, за да даде отново зелена светлина на най-стратегическите и оптимистични планове и стремежи. Отново ще придобием перспектива за бъдещето, при това благодарение на търпеливото чакане, допълнителната информация  и усвоения опит по време на ретроградната фаза през последните близо четири месеца - далеч по реалистична. Проекти и намерения преживели временен застой, поради необходимостта да бъдат преработени и пригодени към обективните обстоятелства ще преживеят ренесанс и най-после ще получат своя шанс за реализация. 
 
Подкрепят ги всички членове на небесното семейство. Венера с ресурси и покровителство  и съвсем практичното и целесъобразното им инвестиране точно където и доколкото е необходимо. Меркурий и Сатурн с бързина, яснота и конкретика в обмена на информация, знания, разговори и новини, внасящи максимална целенасоченост по време на срещи и преговори и стабилност на постигнатите в тях уговорки и споразумения. Всички разговори днес ще бъдат важни и за щастие максимално конкретни, подкрепени с гарантирана готовност за поемане на отговорност по отношение на дадените обещания и поетите ангажименти. А Марс, който обикновено твърде спонтанно реагира на случайности, този път ще действа внимателно и предпазливо, но затова пък максимално ефективно, насочвайки импулс , енергия и мотивация там където резултатите са гарантирани, а сроковете ясни. Рядко срещана комбинация при която идеите думите и действията не само не се разминават, но и работят в абсолютен синхрон и в подкрепа едни на друг. Да не забравяме и Луната в Дева, която ще поддържа необходимия здравословен прагматизъм и делово настроение, без да позволява на емоции и моментни настроения да нарушават разумния естествен порядък, позволявайки ни едневремено да се придържаме към последователни и добре обмислени стъпки и в същото време да се нагаждаме бързо към променящите се обстоятелства.
 
Народната мъдрост ни учи, че ден година храни и този определено е такъв. Днес можете да придобиете дългоочакваната слава и признание за положените усилия, да спечелите уважението и признателността на околните, да презентирате с успех своите постижения, интелектуални продукти и намерения, да стартирате нов бизнес проект или успешна рекламна кампания, да получите повишение, да спечелите конкурс или да постигнете споразумение по стратегически цели. Денят е удачен както за интелектуални, така и за материални и имуществени дела, придобиване на собственост и дългосрочни начинания и споразумения с комерсиален характер. Запознанствата ще ви свържат с хора, които за дълго ще останат ви живота ви и ще добавят още един верен приятел или надежден благодетел в обкръжението ви. А покупките и инвестициите направени днес, вероятно ще придобият нарастваща във времето стойност. 
 
Затова не си позволявайте да прахосвате време и възможности да се погрижите за бъдещето си. В сезонът на затъмненията всяка случка, всяко решение и всяка постъпка имат съдбоносно значение. Съдбоносните обрати настъпващи днес задължително ще насочат живота ви по нов, по-успешен път, който обещава растеж, благосъстояние и житейско щастие. А позитивните импулси проявени днес ще имат далечни последствия върху бъдещето. Надявам се красотата и хармонията осигурени от Венера и Луната , да породят онзи душевен, социален и материален комфорт, който ще обуслови пораждането на повече такива импулси. Човечеството и светът в който живеем се нуждаят от тях сега.
 
На всички пожелавам повече смелост, решителност и истински подаръци от съдбата!