Ураганът Никлас помете Северна Европа, има 10 жертви

Свят

01-04-2015, 11:26

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Полетите в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург са отменени

Най-малко девет души са загинали, след като силни бури удариха Германия, Австрия, Швейцария и Великобритания, съобщи Би Би Си. Седем човека намериха смъртта си в Германия, включително двама, чиито автомобил е бил ударен от дърво. Немските медии информират за десетки ранени от летящи клони.

В Австрия мъж падна от стълба и получи фатални наранявания на главата, докато подсигурявал навес в двора си.

В емисиите на прогнозите за времето в Германия беше обявено, че на най-високият връх в страната Цугшпице са били регистрирани ветрове със скорост от над 190 км/ч. Железопътният транспорт беше прекъснат, като дори се наложи централната гара в Мюнхен да бъде евакуирана, заради опасения, че част от покрива може да се срути.

Мъж в Бирмингам, Великобритания беше сериозно ранен, след като колата му беше смазана от паднало дърво. А в Холандия ветровете достигнаха скорост от 120 км/ч.

Когато ураганът, наречен Никлас, нахлу в западната част на Германия, регионалния железопътен транспорт в Долна Саксония и Северена Рейн-Вестфалия спря, в момент, в който много германци са тръгнали на път за великденските празници.

Един човек е бил убит, когато бетонна стена падна върху него в източния град Грос Зантерслебен, съобщи полицията. Полетите на летищата във Франкфурт, Хамбург и Мюнхен бяха отменени.