Пеевски: Нямаме спор с Цветан Василев

По-ровен човек от мен няма в тази държава, заяви депутатът от ДПС

Според мен, г-н Василев се опитва да отклони и много да елементаризира спора, че е между мен и него. Нямаме спор. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски във връзка с интервю на банкера Цветан Василев, предаде репортер на Bulgariautre.bg. "Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по едно евро. С мен той няма друга тема", отсече Пеевски.

По отношение на това, че Цветан Василев е казвал, че се притеснява за живота си, депутатът заяви: "Питайте го от какво се притеснява. От мен със сигурност няма от какво да се притеснява".

Делян Пеевски добави, че изобщо не се притеснява от Василев и от данните, които пази в сейфове. "Изобщо не се притеснявам. Да отваря всички сейфове. Вчера ясно го заявихме", заяви народният представител.

"Според мен, е най-редно да се върне в България и да отговори на всички въпроси. Не може да обяснява, че някъде крие нещо и да излъчва някакви послания незнайно към кого", посочи Пеевски.

В коментар на искането на съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев да бъде направена проверка на Пеевски от прокуратурата, депутатът от ДПС заяви: "Аз съм тук. Да ме проверяват колкото пъти искат. Мисля, че по-ровен човек от мен няма в тази държава".