Бабата на открития в куфар Никита го е разпознала от снимките

Майката е на 35 години, работела е преди години като държавен служител в Перм

Бабата на открития в куфар в река Искър, край Пасарел Никита го разпознала днес от снимките, разпространени от полицията в България. Това съобщава, чрез социалната мрежа детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов

В Туитър Астахов уточнява, че въпросната жена, баба на Никита, е майка на Анна Леонтиева, чието тяло беше открито на 3 март, в гористата местност над резиденция "Перла" в Приморско. 

"В България, разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийство на 5-годишния Никита и майка му на 35 години, Анна от Русия. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана, цитиран от ntv.ru. В съобщението си в мрежата той допълва, че властите очакват руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита. Според руската медия вратата на квартирата на Костин е била разбита и сред версиите е и вероятността той също да е станал жертва на престъпление.

Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии. По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската ранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.

От медията съобщават още, че Анна е работела като държавен служител в отдел "Човешки ресурси" в Перм, родом е от Соликамск.