Съветничка на Джон Маккейн ще се бори за президентската номинация на републиканците

Свят

31-03-2015, 06:27

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Карли Фиорина е бивша изпълнителна директорка на "Хюлет пакард"

Бившата изпълнителна директорка на "Хюлет Пакард" Карли Фиорина заяви, че има над 90% вероятност да се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2016 г., предаде АФП, цитирана от "Труд".
Фиорина (60 г.), която бе съветничка на Джон Маккейн, когато той не успя да спечели битката за Белия дом през 2008 г., заяви пред тв "Фокс нюз", че проучва екип и кампанийни средства. В продължение на 6 години тя оглавяваше "Хюлет Пакард", но през 2005 г. бе принудена да подаде оставка след срив в акциите на компанията. На изборите през 2010 г. тя не успя да измести демократката Барбара Боксър като сенатор от Калифорния.
Същевременно онлайн проучване на Ройтерс и Ипсос показа, че 34% от републиканците смятат президента Барак Обма за непосредствена заплаха за САЩ - повече отколкото руския му колега Владимир Путин (25%) или сирийския - Башар ал Асад (23%). За 27% от републиканците такава заплаха е Демократическата партия, докато 22% от демократите мислят така за политическия си опонент. Иначе по отношение на тероризма общо американците са най-обезпокоени от "Ислямска държава" (58%), следвана от "Ал Каида" (43%), севернокорейския лидер Ким Чен Ун (34%) и иранския аятолах Хаменей (27%).