Няма риск за изплащането на пенсиите през април, увери шефът на пощите

Хората могат да бъдат спокойни, че ще си получат пенсиите и великденските надбавки

Хората да бъдат спокойни, че ще си получат пенсиите и великденските надбавки. Това увери изпълнителният директор на „Български пощи” Деян Дънешки, цитиран от БНР. Той посочи, че са направили всичко възможно и риск за изплащането на пенсиите за април няма.

Миналата седмица Федерацията на съобщенията към КНСБ призова служителите на „Български пощи” да предприемат национални протестни действия. Синдикалната федерация предложи протестът да се проведе ден преди изплащането на пенсиите за април.

Дънешки смята, че в публичното пространство умишлено се води кампания срещу пощите. Той обясни, че в момента има компания, която е избрана без обявление по Закона за обществените поръчки. Временният договор, който е сключен с фирмата-изпълнител, няма да бъде на стойност повече от 8-10 милиона.

По думите на шефа на пощите, на годишна база условията, които са договорили, им осигуряват около половин милион лева икономия.

Деян Дънешки е категоричен, че не може да има обвинение, че работят извън Закона за обществените поръчки, защото тече период на обжалване на основната процедура. „Обвиненията срещу нас в медиите са от наши бивши служители”, твърди Дънешки.