31 март : Трепетно очакване

Хороскоп

30-03-2015, 19:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

30 март-5 април : Пролетно почистване

Слънце в Овен, Луна в Лъв

Две планети сменят зодиакалните си позиции си във вторник с което значително ще повлияят на общия климат и поведението ни. Меркурий преминава в Овен, а Марс в Телец. Ще почувстваме нарастваща лекота в общуването, а скоростта на предаване и усвояване на информацията значително ще се повиши. Ще трябва да се въоръжим и с ясни и точни аргументи, ако желаем да задържим вниманието на събеседниците си. Информацията ще поражда почти мигновена промяна в представите ни и ще ни мотивира към действия. Марс обаче, ще позабави темпото и ще пристъпва към тях само след внимателно обмисляне, преценка и гарантиран резултат. Настъпва време за търпеливи спокойни и методични действия, в които успехът зависи не от скоростта на реализация, а то способността продължително да поддържаме равномерно темпо без да губим мотивация.
 
Луната в Лъв и днес ще продължава да поддържа бодро и оптимистично настроение у нас, което е подходящо да използваме за жизнеутвърждаващи дейности. Фокусирайте се в дела които карат сърцето ви да тупти и сами по себе си генерират прилив на енергия. Така ще преживеете този ден в почти празнично настроение, въпреки че реални предпоставки за празник може и да липсват в живота ни сега. Не се тревожете, мнозина ще имат повод през следващите дни, да оправдаят днешно трепетно очакване. За сега е достатъчно просто да общувайте активно и целенасочено, обслужвайки най-вече онези свои намерения, които са насочени към реализацията на личния ви потенциал. 
 
Работа и бизнес
Колкото по-бързо успеете да настроите съзнанието си към активно и най вече логично и аргументирано общуване, толкова по-големи стават шансовете ви за внезапен и бърз напредък по основните ви цели и намерения. Бъдете предприемчиви и търсете новите възможности и алтернативните решения. Време е да излезем от сферата на идейните проекти и да насочим вниманието си към конкретните практически и финансови ползи.
 
Здраве, хранене и красота
Използвайте прилива на енергия за да отговорите на нуждите на организма от активно физическо натоварване. То ще генерира и акумулира допълнителна физическа енергия и ще съдейства за протичането на обновителните процеси в тялото през пролетта. В организма протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване. Подходящо е да ги подкрепите с консумацията на жива храна - сурови плодове и зеленчуци, ядки и зърна. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.
Подходящо е започването на козметични процедури с по-интензивно въздействие. Погрижете се за ръцете и стъпалата, стойката и походката си-денят е свързан с гръбначния стълб. Ако сте блондинка, време е да освежите цвета на косата си.