Дядото на Ники Михайлов го защити: Изигра успешен мач срещу Италия

Той е закърмен вратар, обясни Бисер Михайлов

Легендарният бивш вратар на Левски и българския национален отбор Бисер Михайлов защити своя внук Николай след серията от критики по негов адрес. Стражът на Мерсин бе нападнат за разконцентрираната си игра по време на квалификацията с Италия при равенството 2:2.

 

„Трябва да съжаляваме, че изпуснахме победата. Имахме доста ситуации за гол. През второто полувреме играчите се преумориха. Това се дължи на факта, че играят рядко в клубите си отбори за разлика от италианците. Теренът също беше доста тежък. Включването на Николай като титуляр мен лично не ме изненада. Не играе постоянно в клубния си тим, но има голям опит в националния, което е изключително важно. Той е закърмен вратар. Абсолютно правилно е треньорът на вратарите да преценява кой да пази.

 

Щом той (б.р. Любомир Шейтанов) е преценил, значи Николай е бил в по-добра форма. За мен Ники изигра успешен мач. Отстрани е лесно да се каже, че при головете е можел да реагира и по-добре. Теренът и времето усложниха задачата му. Николай е изключително самокритичен и постоянно се стреми да подобрява играта си. Анализира грешките си и се учи от тях. Не мисля, че фамилията му тежи. Той отдавна е в чужбина и има солиден опит“, казва Бисер Михайлов пред „България Днес“.

 

Той не е оптимист относно шансовете ни да се класираме на Евро 2016. „Изоставането ни е голямо, а и вече не всичко зависи само от нас. Странични фактори също са против нас“