СМС измамници се активизираха отново

Схемата се вихри във Фейсбук от миналата година

Стотици Фейсбук потребители са „атакувани” от измамници по вече позната схема от минали години.

Профил претендиращ да представлява някоя мила и млада хубавица изпраща съобщения, в които моли за „съпорт”, обикновено тя „участва в конкурс за красота” и има нужда от безплатни смс-и, с които да се изкачи в класацията. Мишените разбира се са мъже, все пак те са по „услужливи”.

Репортер на Българияутре.бг попадна на публикацията на потърпевш, който сподели скрийншот на разговора с измамниците. В него „девойката” започва любезно разговора с молба:

-          Здравей, може ли да те помоля за нещо ако би помогнал

След утвърдителен отговор, атаката продължава по план.

-          Записах се за моделка в FRESH моделс, бихте ли ме подкрепили чрез 6 безплатни смс

Не е ясно какво ще бъде подкрепено с тези смс-и, защо са безплатни и защо са точно 6. Измамниците разчитат на по-наивните мъже, които под въздействието на мисълта за потенциално запознанство с хубаво момиче, което вероятно е насреща, и думата „моделка” ще забравят за предпазливостта и ще „подкрепят” абсолютно безплатно момичето.

От разговора по-нататък става ясно, че съобщенията трябва да се изпратят на номер 191988 с текст GET 1107, но има още една молба, която също е странна:

-          Като пуснеш 1 ми кажи

На какъв точно принцип действа измамата, можем само да гадаем, дали само с определена цена за смс-а или пък при изпращането на този текст GET 1107 не давате разрешение за точенето на допълнителни суми пари от сметката ви, но е пределно ясно, че ще загубите пари, които ще отидат в нечий чужд джоб.

Ако попаднете в подобна ситуация, не се поддавайте на манипулацията!!!