Стоичков: Ван Гаал е боклук

Спорт

29-03-2015, 15:32

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Камата отново показа колко не харесва холандеца

Христо Стоичков отдавна недолюбва Луис ван Гаал, още откакто двамата се засякоха в Барселона. Камата обаче не крие чувствата си към настоящия треньор на Манчестър Юнайтед и не се притеснява да ги изрази. Преди години каза, че холандецът „глупак с голяма глава и малко мозък в нея”, а сега откровено го нарече „боклук”. Това той направи в интервю за каталунския вестник „Спорт”.

stoichkov-vangaalПървоначално носителят на „Златната топка” за 1994 г. говореше за Жозе Моуриньо, но разговорът някак отиде в посока Луис ван Гаал.

„Нямам никакво уважение към него! Той е боклук като човек. Ще ви разкажа следната история. Един ден, докато бях контузен, отидох с жена ми на „Камп Ноу“, за да гледаме мач на Барселона. Тогава Ван Гаал се приближи до нея и я пита как може да се е омъжила за такъв като мен. Тя директно му каза, че съм спечелил „Златната топка“ и разговорът им приключи“, обяви Стоичков.

Ван Гаал също никога не е крил отношението си към Стоичков заради липсата му на дисциплина. А както е известно холандецът и до ден днешен не търпи звезди, заради което за кратко негова жертва стани и най-добрият български футболист. Двамата бяха заедно в Барселона през сезон 1997/1998, след което именно при Ван Гаал се наложи Камата да напусне отбора.