Лечков: Трябват ни силни Левски и ЦСКА, нека Петев гони дивото

Спорт

29-03-2015, 14:47

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

От нивото на двата гранда зависи и това на националния отбор, според вицепрезидента на БФС

Частни интереси властват в грандовете Левски и ЦСКА и затова те са в тази кризисна ситуация. А с лошото състояние на двата големи отбора следва и не доброто положение на националния тим. Това е мнението е на вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков, което той сподели пред ТV7.

"Виждате фенове влизат в управление. Никъде го няма това по света. Това са вече частни интереси. За голямо мое съжаление колосите в българския футбол са зле, а ако са зле, няма как да имаме силен национален отбор. Моите уважения към Лудогорец, Литекс, Берое, Ботев (Пловдив). Но Левски и ЦСКА трябва да са силни, за да имаме и силен национален отбор", коментира Лечков и продължи по темата за държавния тим и срещата с Италия, завършила 2:2.

"Загубихме много ценни точки в началото на цикъла и естествено картите се поразбъркаха сега. Но вече имаме ново лице. Пожелавам на Ивайло Петев още по-хубави резултати да постига и да гони дивото. Дано успее да ни изведе до бараж.

В една такава квалификационна група трябва да мислим само мач за мач. Единственото предимство на Италия беше, че имат по-изявени играчи в големи първенства. Но за съжаление ние нямаме толкова силно първенство и не можем да имаме по двама конкурентни играчи на всеки пост, както е при тях", допълни Лечков.

Той изрази и мнението си за управлението на футболния съюз и поредицата критики към шефовете заради окаяното състояние на родните клубове.

"Много се спекулира за това, че сме били силни футболисти, но не сме ставали за ръководители. Само ще ви кажа, че преди десет години ситуацията в БФС беше много тежка. А хората си мислят, че от нас зависи първенството, докато ние сме един регулаторен орган, който следи за спазването на изискванията на УЕФА.

Мисля, че нещата се развиват добре, с оглед на това, от къде сме започнали. Стабилизирахме бюджета, имаме бюджет, за който не се е чувало да имаме проблеми със запълването му. Не сме закъсали, а до края на годината ще имаме и една от най-хубавите бази в Европа", обясни Лечков.