Десетте най-забележителни жени за 2015

Ема Уотсън и Ким Кардашиян оглавяват класацията

Актрисата Ема Уотсън, която е посланик на добра воля към ООН за правата на жените, оглави класацията "Най-забележителна жена на света"  на популярното мъжко издание Ask Men. Списъкът събира 99 жени, които са "едновременно красиви и влиятелни в своята област".
Ема Уотсън е номинирана заради кампанията HeForShe (от англ. - "Той за нея"), която я "превърна в съвременното лице на феминизма. Тя помага на мъжете да променят мисленето си за жените. Това се казва власт!", пишат Ask Men.
Някогашната актриса-дете от филмите за "Хари Потър" Уотсън  изнесе изключително популярна, но и оспорвана реч пред ООН миналия септември, в която заяви, че феминизмът грешно се възприема като мъжеомраза, а пътят към по-бързото изравняване на половете минава през активното ангажиране на мъжете с тази кауза. Очевидно Ask Men са на нейна страна.

На втора позиция с подобни мотиви изданието класира боркинята по смесени бойни изкуства Ронда Раузи, чиято "Туитър" кампания #LikeAGirl също се изправя срещу половите стереотипи. Раузи успешно се прехвърли и на големия екран с роли в автомобилния блокбъстър "Бързи и яростни 7" и пънометражния филм по сериала "Антураж".
А на трето място в класацията попада... започналата с риалити телевизия и порно клипове, "най-известната жена, известна с това, че е известна" Ким Кардашиян. Мнозина биха побързали да я отпишат, но Кардашиян се издигна от Z до A-клас знаменитост благодарение на чист бизнес дух, пише Ask Men. "Ако някой може да счупи интернет, това е Ким. Тя е сила, с която трябва да се съобразяваш."
В първата десетка още влизат Тейлър Суифт, Линдзи Вон, Бионсе, най-младата жена-милионер със собствен бизнес в света Елизабет Холмс, адвокатът по човешки права Амал Аламудин Клуни, актрисата Дженифър Лорънс и тенисистката Серена Уилямс.