Боби Михайлов: „А“ група без Левски и ЦСКА е трагичен план

Спорт

28-03-2015, 18:18

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Президентът на БФС говори след заседанието на Изпълкома

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори след днешното заседание на Изпълнителния комитет. Първо той коментира едно от важните решения, които бе взето днес, а именно от сезон 2016/2017 в титулярния състав на всеки отбор в „А” група да има по един играч до 21 години.

„Имаше предложение за трима, двама, един плюс един… Това нещо го няма в Европа и затова имаше много спорове. Ние правим прецедент в Европа. Може да имаме дори юридически проблеми във времето. Правим го с цел да помогнем да се изграждат млади футболисти, които впоследствие да бъдат полезни за националните отбори. А и кой президент на клуб не иска да се създават таланти, които след това да бъдат трансферирани за добри суми“, каза Михайлов.

След това шефът на БФС говори и по така горещата тема за състоянието на грандовете Левски и ЦСКА и евентуалното им оставане без лицензи.

„А“ група без Левски и ЦСКА е трагичен план. Все пак Глазгоу Рейнджърс отиде в четвърта дивизия на Шотландия, видяхте какво стана. Аз съм играл в Левски и съм станал голям вратар заради мачовете с ЦСКА. Никой не иска ЦСКА и Левски да не бъдат в „А“ група. Надявам се тези два клуба да се пооправят, но си има правила. Изпълкомът не се занимава с лицензи. Лицензионната комисия е платена от УЕФА, за да гледат документите както трябва. После има Апелативна към Лицензионна. Сроковете са ясни за всички. Знаят какви са правилата. Надявам се Изпълкомът да не взима каквито и да е решения за лицензите”, допълни босът на българския футбол и изрази известни опасения относно зачестилата практика за подаряване на акции от клубовете.

„Това подаряване на акции трябва да бъде контролирано от Закона. В един момент ние не знаем кои са собствениците на клубовете, кой носи отговорност“, каза още Михайлов.