ББЦ издига човек на „Протестна мрежа” за кмет на София

За местните избори партията ще търси подкрепата на старите си коалиционни партньори

Млад човек, близък до „Протестна мрежа” ще е кандидатът на „България без цензура” за кмет на София, съобщи в Пловдив лидерът на партията Николай Бареков. Той уточни, че номинацията ще бъде официално обявена на 1 юни и щяла да бъде изненадваща и много коментирана, пише 24 часа. 

ББЦ ще търси за местните избори подкрепата на старите си коалиционни партньори. Вече били водени разговори със земеделците и „Гергьовден”.
„Листите няма да бъдат толкова дълги, каквато грешка направихме преди. В тях ще влязат по 5-10 души, само доказали се хора”, обясни Бареков. Навсякъде „България без цензура” щяла да има кандидати. За Пловдив вече се обсъждали няколко имена, между които на новоизбрания председател на местната структура Атанас Панчов и адвокат Дяко Дяков – бъдещия водач на листата за съветници.

„Ако трябва ще дойда и аз да се кандидатирам за кмет на града и ще се боря за първото място”, посочи Бареков. През април депутатът на ББЦ Мартин Иванов щял да внесе в парламента закон за Пловдив като културна и туристическа столица. Съавтори на проекта са Николай Бареков и Дяко Дяков. Според лидера на „България без цензура” подобен закон ще осигури 100 млн. евро годишно за Пловдив, чиито театър, опера и балет трябвало да получат национален статут. От ББЦ щели да предложат и отделен закон за Варна като културна и туристическа дестинация.