28-29 март: Похвали и оценки

Хороскоп

27-03-2015, 18:59

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Овен, Луна в Рак - Лъв.
Астрологична картина за уикенда

Планетите на богатството, удоволствията и разкоша - Венера и Юпитер, се намират в конфликт помежду си, който, съчетан с достатъчно свободно време, създава опасности през почивните дни да се поддадем на личните си слабости и да похарчим повече, отколкото можем да си позволим, било то за покупки, развлечения или други източници на наслада. Преживяванията вероятно ще бъдат запомнящи, но отрезвяващият преглед на бюджета в последствие значително ще намали чувството ни за комфорт и удовлетворение. По-добре си върнете дълговете, а излишните средства инвестирайте в събития, гарантиращи ви срещи с влиятелни личности, контактът с които сега, би могъл да ви осигури, ако не бъдещи финансови постъпления, то поне намаляване на стреса, свързан с финансирането на деловите ви намерения. Бъдете внимателни обаче - конфликтът между Венера и Юпитер, освен всичко друго, подсказва и че онова, което желаем и към което се стремим, ще се окаже по-трудно от очакваното и то най-вече поради прекомерна самоувереност и неуместни амбиции.
 
Настроението през почивните дни ще бъде променливо, по-скоро светско, отколкото пасивно и дори в събота, когато Луната в Рак ще ни подтиква да търсим интимен и битов комфорт, личните ни амбиции и възможностите да постигнем напредък по тях, ще бъдат далеч по-привлекателни, а за личен живот и романтика почти няма да ни остане време. За сантименти още по-малко, което може да генерира конфликтна среда във връзки, разчитащи най-вече на интимността и в които липсват съвместни цели и стремежи. И в интимните, и в социалните взаимоотношения обаче, независимо от претенциите на околните към нас, които могат да ни накарат да се почувстваме непризнати и недооценени, сега трябва да се въздържаме от обещания, които знаем, че не сме в състояние да изпълним. Особено по практични и финансови въпроси.
 
В неделя потребността да бъдем забелязани, похвалени и оценени ще се превърне в насъщна и ще придобие мотивиращ ефект. Прекрасно, ако ви предстои излизане на сцена, участие в конкурс, състезание или светско мероприятие. В случай че нямате достойно поле за изява обаче, ще бъде най-уместно да направите нещо, от което да се почувствате горди от себе си. И не забравяйте, че околните също се нуждаят от похвали и комплименти и ще оценят по достойнство вашата щедрост. Любезността, добрите маниери, ласкателствата и малките подаръци ще превърнат в празник общуването с близки на сърцето ви хора, а в деловите взаимоотношения ще ви отворят врати, през прага на които в друго време дълго ще се наложи да чакате, за да пристъпите.

Здраве, хранене и красота
Започва нов мини цикъл, който изисква освобождаване на организма от шлаки и замърсявания. Най-добре проведете разтоварваща диета. Това ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния.  Ако обаче ежедневието ви изисква физическо натоварване и по-голям разход на енергия, просто се придържайте към вегетарианско меню. Подходящи са блюда със сложен състав, комбиниращи разнообразни зеленчуци и подправки. Билковите отвари и смеси, приготвени и приети сега ще имат изключително благотворно влияние върху организма. Подходящо е да изпробвате нови козметични процедури и средства, както да приготвите растителни лечебни и поддържащи козметични средства.  Подстригването ще привлече красота и благополучие в живота ви, а в неделя е подходящо да освежите цвета на косата, особено ако поддържате по-светла тоналност.