Нов свидетел обръща разседването на убийството на Немцов

Свят

27-03-2015, 13:17

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Описанието на килъра не отговаря на външността на обвиняемия Заур Дадаев

Нов свидетел е на път да обърне с показанията си досегашното разследване за разстрела на руския опизиционер Борис Немцов. Според вестник „Коммерсант“ 27-годишен мъж е видял убийството и бягството на стрелеца. Източниците на медията твърдят, че свидетелят се казва Евгений и във фаталната нощ той вървял по моста след Немцов и приятелката му - украинската моделка Ана Дурицкая.

Евгений бил със слушалки и, вървейки, цъкал на смартфона си - затова не чул изстрела и не е видял самото нападение.

Когато обаче отново вдигнал поглед, забелязал вместо двойката пред него, цяла група хора, а мъжът, който е вървял с момичето, лежал до парапета на моста. Момичето стояло до падналия, а още един мъж, предполагаемият убиец, в този момент прескачал бордюра, разделящ тротоара и пътното платно на моста, се казва в статията. Евгений видял бягащия в гръб.

По думите на свидетеля, мъжът е бил среден на ръст, слаб и с тъмна коса със средна дължина. Бягащият е бил без яке, облечен със сини джинси и „раздърпан“ тъмен суичър с качулка. Това описание, отбелязва „Коммерсант“, не съответства на външността на обвиняемия за убийството на Немцов Заур Дадаев, който, според изданието, е висок мъж със спортно телосложение.

По думите на Евгений, мъжът се е качил в автомобил руско производство, изглеждащ като „Лада Приора“, с бял цвят, но по данни на следствието, килърите са избягали със ZAZ Sens.

Руският вестник добавя, че адвокатите на призналия се за виновен Заур Дадев планират да използват несъответствията в неговите показания и тези на новия свидетел като доказателство, че Дадаев не е участвал в убийството.