Васил Колев и Гугутката са аут от Левски

Двамата си подадоха оставки като членове на УС

Представителите на Тръст Синя България и Националния клуб на привържениците Васил Колев и Владимир Владимиров - Гугутката си подадоха оставки като членове на УС, на Левски.

 

Всичко това стана ясно на днешното заседание на ръководния орган, на което не присъства Тодор Батков, който е по дела в чужбина. Организираните привърженици на "сините" желаят да напуснат своите две места в УС на отбора, след като мажоритарният собственик Тодор Батков не изпълни техният ултиматум за пълно прехвърляне на неговите акции.

 

Националният клуб на привържениците и Тръст "Синя България", представен в общото събрание на УС от Васил Колев, отказаха да коментират темата след края на общото събрание. Председателят на тръста ще отговаря на въпросите на медиите по време на пресконференция в петък.
Левски трябва да изчисти задължения в общ размер 805 хиляди лева, за да получи лиценз от Българския футболен съюз (БФС) за участие в еворпейските клубни турнири през сезон 2015/2016, обяви председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев.

 

Той добави, че уеднаквяването между лицензирането в България и Европа кара "сините" задължително да покрият изискванията от УЕФА, защото скоро ще трябва да го правят и за "А" група.

 

"Когато направихме първото си заседание като УС преди 2 месеца и половина, Левски дължеше милион и 700 хиляди лева. Към днешна дата, почти 700 хиляди лева са изплатени, предоговорени или пренасочени. Остават 805 хиляди лева до получаването на евролиценз.

 

"В последните години Лицензионната комисия към БФС до голяма степен уеднакви критериите си с тези на УЕФА, така че получаването на двата лиценза се доближава. Сумата за получаване на лиценз за вътрешното първенство все пак е по-достижима", каза Тонев.

 

"Нямаме никакво намерение да спрем или да се откажем. Напротив,ще направим всичко възможно в оставащите пет дни да осигурим сумата. Може би със съдействието на феновете, както и с други действия и разговори, които водим. Обаче Левски се върти в един омагьосан кръг.

 

"Да приемем, че ще съберем тази сума и ще си изпълним задълженията, за да получим лиценз. Това е важно за велик отбор като Левски. Но ние наптрупваме нови задължения и те не са малки. Нямаме никакви сериозни приходи. Нямаме човек като Кирил Домусчиев с куфари пари и т.н.

 

"Не казвам нищо лошо, защото човекът има възможности. Но ние ги нямаме и понеже ги нямаме, не можем да плащаме заплати. Нито един човек от клуба не е получавал заплата от началото на годината. Скоро ще се дължат и тези за март. Тези дългове след определен период от време отново ще бъдат проблем за лицензирането и ще има нова кампания за спасението на Левски. Или пък ще взимаме заеми.

 

"По тази причина моето желание да погасим дълга и да получим лиценз, но след това Левски трябва да формира бюджета на база на приходите. Колкото пари ние от УС и администрацията на клуба сметнем, че имаме като приход, толкова ще харчим. Ще бъде трудно, но в рамките на две години Левски ще се изчисти финансово и няма да дължи пари на никого", добави той.

 

"Не може да искаш да похарчиш осем милиона, а да имаш приход три милиона. Нормално е така да имаш задължения от пет милиона и да се въртиш в един кръг. Ние като клуб считаме, че Левски не трябва да се движи по този начин. Трябва да бъдем коректни и хората да знаят, че Левски е клуб, който държи на своето име.

 

Футболен клуб с милионна публика и богата история", завърши Иво Тoнев.