И Левски помоли феновете за помощ, ето колко делят "сините" от лиценз

Вече изчистихме 1,4 млн. лв от задълженията, обяви Васил Колев

Тимът на Левски излезе с официални данни относно задълженията на клуба. На пресконференция след заседанието на Управителния съвет, пред медиите застанаха изпълнителния директор Иво Тонев и членът на УС Васил Колев. Те обявиха, че „сините" дължат 805 000 лв, които делят клуба от лиценза за Европа, както и за „А" група

 

„Наскоро обявихме, че дължим 1,7 млн. лв, заяви Иво Тонев. - До момента успяхме да изчистим 900 000 лв. . Към момента около 805 000 лв делят Левски от получаване на евро лиценз. Лицензът за „А" група стои по същия начин. Поради различни искания на хората, към които дължим пари, да кажем, че лиценза за „А" група е по-постижим.”

 

Васил Колев обяви подробно всички приходи и разходи на клуба.

 

„Заложени са 743 000 лв приходи за тримесечието, обяви Васил Колев. - Повече от това, което предвидихме, получихме. Кампанията „Левски е твой" преизпълни плана си. От реклами са влезли 43 000 лв. Увеличение от таксите за ДЮШ  са донесли 18 000 лв повече. От билети имаме 3000 лв по-малко постъпили пари от предвиденото.

 

Изчистихме 1,4 млн. лв от задълженията. Ние се борим за лиценза, а трупаме нови и нови задължения. 1,8 млн. лв дължим за заплати до месец март. Каквото и да ни коства, ще вземем лиценз. Първият ни вариант е, чрез „Левски е твой". Ще помолим феновете да се задействат, защото сега е точният момент да помогнат. Можем и да вземем и заем. Това е краткосрочен план и не е особено добре за нас.”