Оттеглиха кандидатурата на Горица Грънчарова за шеф на Сметната палата

Патриотичният фронт се убедил в професионализма на кандидата, издигнат от ГЕРБ и РБ

Със заявление от 25 март председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов e заявил, че издигнатата кандидатура на Горица Грънчарова-Кожарева за председател на Сметната палата от името на ПГ на Патриотичния фронт е оттеглена. Това обяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева при обсъждането на избора за шеф на одитния орган, предаде репортер на Bulgariautre.

Валери Симеонов обясни от парламентарната трибуна, че са били много добре запознати с личностните и професионалните компетенции на Горица Грънчарова-Кожарева, но са имали възможност да се запознаят и с издигнатата кандидатура на ГЕРБ и Реформаторския блок – Цветан Цветков.

„Успяхме да се убедим в неговия професионализъм и наличие на качества, необходими за ръководене на този орган. След заседание на групата и обсъждане с моя съратник Красимир Каракачанов решихме, че не бива да допускаме избора да се превръща в поле на политически сражения”, поясни Симеонов.

„Председателят на този орган има важно значение и трябва да покажем, че е надпартиен, отговорен и има правото да бъде максимално подкрепен от всички. Да забравим дребните политически спорове и страсти”, призова депутатът.