Михайлов ще търси помощ от държавата за Левски и ЦСКА

Спорт

25-03-2015, 20:24

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Двата гранда сами са си виновни, обяви президентът на БФС

Борислав Михайлов се завърна от Виена, където се състоя заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА, в който той бе преизбран като член. На летище „София” президентът на Българския футболен съюз говори за новото си лично достижение, но не подмина и темите, съвразани с българския футбол.

„Беше много тежко, както и миналия път. Такива успехи се дължат повече на лични качества и лични контакти. Нямам по никакъв начин подкрепа от друга страна. Беше тежко. Имаше много силни кандидати. Вие сами виждате резултатите. Четири гласа не ми стигнаха, за да вляза директно. Вече след това шест души за едно място беше доста тежко, напрегнато. Общо взето се чувствах като на мача с Мексико. Без дузпите. И успях да спечеля в продълженията, което е огромна победа”, коментира Михайлов, като поясни, че още не е известно за кои ресори ще отговаря.

Той нямаше как да подмине темата с нападките от някои клубни шефове и по-конкретно от спортния директор на Левски Георги Иванов.

„Георги Иванов е голям играч, ръководител. Те могат да си нападат, който си искат. Футболният съюз и Боби Михайлов не са им виновни за лошото управление. Това е истината. Виждате какво се случва с нашите големи отбори, какво се случва с другите. Пожелавам им успех. Така или иначе ще търся среща с премиера. Той знае. Трябва да се вземат мерки. Пак казвам, те няма за какво да ме хулят мен, защото аз за нищо не съм им виновен. Само съм помагал винаги и на двата клуба, както и на всички останали с каквото мога. Трябва да има там някакво решение. Достатъчно съм помагал за лицензи. Само, че лиценз се дава за това, което трябва да се свърши като документи. Това не е примерно сега да ви почерпя сега по една бира, защото съм спечелил вчера“, каза още Михайлов, след което бе запитан дали няма да премести централата на Българския футболен съюз в Разград.

Подобна закачка наскоро отправи собственикът на Левски Тодор Батков, тъй като според него там се вземали решенията в българския футбол.

„Ще преместя БФС, където аз искам, защото аз намирам финансите, за да го преместя. Защото ще го построя. Това са смешни неща, не ме занимавайте с това“, отговори нервно шефът на родния футбол.

Той не бе запознат със случилото се с ЦСКА днес, но след като разбра лаконично обяви:

„Това е лошо“.

Михайлов обясни, че ще търси помощ от държавата за двата гранда Левски и ЦСКА.

„Естествено, че съм притеснен и затова ще търся среща с г-н Борисов, за да видим може ли въобще нещо да се направи. Но те сами са си виновни и сами са стигнали до това състояние“, добави президентът на БФС и премина към темата за лицензите.

Според него, засега няма опасност Левски и ЦСКА да останат без тях.

„Не, към момента няма такава опасност. Те могат да вкарат документите си и на 31 март. И после те се гледат два месеца. Гледат се от УЕФА, а те и двата клуба са в мониторинг, защото поне единият ще участва в Европа. Има време за лицензите. Въпросът е самата организация в клубовете, финансовото им положение, защото знаете за финансовия феърплей. Ще бъде тежко”, заяви Михайлов.

Относно предстоящия мач на националния отбор срещу Италия:

„Това е първи мач на Петев, пожелавам на отбора да направи добър мач. Винаги сме играли добре срещу Италия, особено в София. Има доста контузени, което не е добре. Стига с тези капитански ленти. Това не е най-важното".

 

Източник: sportonline.bg