Кои са жертвите на самолетната катастрофа във Франция?

Деца, оперни певци, семейства са сред загиналите

Самолет на германската компания Germanwings, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се разби вчера във Френските Алпи. За загинали се смятат всички 150 души на борда – 144 пасажери и шестима души екипаж.

Germanwings и Lufthansa са установили контакт със семействата на 123 от жертвите. Те все още се опитват да се свържат с близките на останалите 27 загинали с помощта на германското министерство на външните работи, предаде bTV.
Към момента са идентифицирани 72 германции 49 испанци. Сред жертвите са още трима британци, много аржентинци, един американец, както и граждани на Австралия, Белгия, Колумбия, Дания, Израел, Япония, Мароко, Мексико и Холандия.

Марина Бандрес Лопес-Бело и бебето ѝ Хулиан
37-годишна майка, която живеела със седеммесечния си син в Манчестър. Жената е родом от испанския град Хака. Името ѝ беше обявено от кмета на града, който обясни, че е била в Испания, за да присъства на погребение. Все още не е ясно дали на борда е бил и съпругът ѝ.

6 деца и две учителки от Германия
Учениците и двете учителки са били от гимназия в Халтерн ам Зее. Групата била в Барселона по програма за обмен. Кметът на града заяви, че учениците са били в десети клас и са изучавали испански език.
"Съпругът на една от учителките е в училището, покрусен. Двамата се ожениха преди половин година. Трагедия", коментира директорът Улрих Весел.
След инцидента родителите започнаха да се събират в училището, след като не успяха да се свързат с децата си. В гимназията бе обявен неучебен ден.

Олег Брияк
Операта в Дюселдорф обяви, че дългогодишния член на състава ѝ Олег Брияк е сред жертвите на катастрофата. Той е описан като талантлив бас-баритон, а директорът заяви, че са загубили "велик певец и велик човек".

Мария Раднер
Съвсем наскоро започналата работа в операта на Барселона Мария Раднер е друга жертва на инцидента. Тя е участвала в постановка по Зигфрид заедно с Брияк.
От операта изразиха своите искрени съболезнования на семейството и приятелите на всички жертви.
Пред Би Би Си уточниха още, че на борда са били съпругът и бебето на Раднер, които също са сред загиналите.

Йосеп Сабате Касейас
Сабате е бил служител на Esprit и е живеел със съпругата и трите си деца в Ла Коруня, съобщи Ей Би Си. Двойката очаквала четвъртото си дете всеки момент. Именно напредналата бременност на съпругата му провалила пътуването ѝ и тя се разминала с катастрофата.

„Голям брой” хора от хранителната индустрия
На борда на самолета са пътували „голям брой” хора, които са работели в хранителната индустрия. Те пътували за конференция в Кьолн, твърди Ей Би Си Испания. Те са били служители на компаниите Feria de Barcelona, Inoxpa, Desigual, Nutrixport, Bayer и Delphi.

Съпругата на виден член на левицата в Каталуния
Една от жертвите на катастрофата е съпругата на началника на кабинета на левицата в Каталуния, съобщи Te Interesa. 33-годишната жена е била на път за Германия за бизнес визита. 

Майка и син от Австралия
Майка и син от Австралия също са загинали при инцидента, съобщи външният министър на страната Джули Бишъп. Според властите това са Керъл Фрайдей и синът ѝ Грег.
"Нашите мисли, молитви и подкрепа са със семейството на загиналите и ние ще продължим да им предоставят необходимата помощ", допълни Бишъп. Министър-председателят Тони Абът също изрази своите съболезнования.