Пет причини Ивайло Петев да не загуби от Италия

Подценяване от "скуадрата" и българската публика може да натежи за някой равен мач

На 28 март България подновява европейския цикъл от квалификации срещу Италия на стадион "Васил Левски". Според нас има пет причини които могат да помогнат на Ивайло Петев да не загуби срещата от "скуадра адзура".

 

1.Традицията когато един треньор дебютира в официален мач начело на даден отбор да бие или да завършва наравно. А Ивайло Петев ще направи официален дебют начело на националния тим точно в мача срещу Италия.

 

2. Италианците не мислят много, много за мача с България.  "Скуадра адзура" и по-скоро нейния треньор Антонио Конте се вълнува повече от приятелската среща с Англия.

 

3. Завръщането на Валери Божинов ще оживи националния тим точно за мача с Италия. Валери е свързан с цялостната си кариера с италианския футбол. В момента играе за Тернана. Независимо, че отборът е в Серия Б италианския футбол през каквито и кризи да минава си има своята класа. Така че и в Серия Б има по-класни отбори, отколкото последните в първенствата на бившите социалистически държави.  Божинов ще има желание да се докаже точно пред Италия, за да може да опита за  последно да се върне в отбор от Серия А.

 

4. Футболистите на българския национален отбор колкото и да изглеждаха като орел,рак и щука в последния им официален мач с Малта, сега ще се опитат в първата среща на Ивайло Петев да се съберат като колектив отново заедно.  Най-малкото заради името на съперника Италия ще опитат да се покажат от най-добрата си страна и да бъдат забелязани от мениджъри. А те имат въпиюща   нужда от това защото играят, или по-скоро повечето са резерви, в невзрачни европейски отбори.

 

5. Публиката на стадион "Васил Левски" също ще изиграе роля, защото винаги за големи мачове българският запалянко се мобилизира и пълни трибуните. Още повече,че има някакъв шанс за третото място което дава право на бараж.