Чужденец е убиецът на момчето намерено край Пасарел?

Възможно е детето да е убито и от негов роднина, допускат от полицията

Чужденец може да е убиецът на момчето, намерено в куфар край Пасарел. Това е една от версиите, по която работят криминалистите. Тялото на детето било сложено в скъпа зелена чанта с колела, са разкрили пред „Стандарт” разследващите. Проверката на полицаите показала, че според баркода на куфара той не е купуван от България, а е продаден в чужбина.

Огледът на детето установил, че то е с бяла кожа, а вероятността да е ромче или сирийче е минимална. Детето е християнче, тъй като огледът на тялото е показал, че не обрязвано, твърдят криминалисти, цитирани от „Телеграф”. Детето било голо, поставено в ембрионална поза и увито в нова бяла хавлия.

Според аутопсията на съдебните медици момченцето е починало от задушаване. Белезите по лицето и главата обаче разкриват, че преди това е било удряно многократно.

Според съдебните медици момченцето е на видима възраст между 4 и 5 години. Няма данни дете с подобни характеристики да е обявено за издирване, което може да означава, че убийството е станало в семейството.

40-годишен заможен мъж е убиецът на детето в Пасарел? Такава е и версията, за която съобщава 24 часа. Момчето е убито спонтанно от свой близък, който го е гледал, но не му е родител. Това е основната версия, по която работят полицаите. Стигнали до този извод заради липсата на сигнал за изчезнало дете.

Версията, че не е родител, пък дошла след консултация с криминален психолог. Той обяснил, че ако родител е бил убиецът, то той надали е щял да крие тялото. Експертът посочил, че в такива случаи човекът би се предал на полицията, след като се опомни.

Полицията предполага, че момчето и негов роднина са се скарали, възрастният си изпуснал нервите и почнал да го удря. В яда си убиецът хванал главата на момчето и я блъснал няколко пъти в твърда повърхност. Другата версия е, че детето е удряно по главата с тъп предмет, но не е починало от това.

По черепа му обаче останали няколко вдлъбнатини, има и травматологични увреждания като отоци, синини и драскотини. След серията удари възрастният хванал малчугана за врата и започнал да го души. Увлякъл се и убил детето, посочва изданието.

Куфарът е престоял 4-5 дни във водата, преди да бъде намерен в петък около 15.30 ч. от туристи фотографи до въжения мост край село Долни Пасарел.

Разследващите са проверили куфара за следи от отпечатъци по циповете, както и за останали власинки от дрехи и други следи, които водата не е отмила. Засега обаче не е известно да са намерени такива.

След аутопсията са назначени няколко допълнителни изследвания, сред които такива за упойващи вещества и на проби от тъканите. С тях трябва да се установи имало ли е детето някакви заболявания. Взети са и отривки от ануса и устата, за да се провери за изнасилване.

„Няма следи нито от упояване, нито от изнасилване. Процедурите са назначени за всеки случай”, обясни криминалист.

Вчера беше разпространен и фоторобот. Ръстът на момчето е 112 см, което съответства на 5-6-годишна възраст. Телосложението му е нормално за тази възраст. Лицето му е леко закръглено, с къса кестенява коса до челото и кафяви очи. Кожата му е светла, а брадичката леко вдлъбната. Носът му е с леко клюмнал надолу връх.