Искат доживотна присъда за убийството на младия дистрибутор

21-годишният Тодор уби приятел, заради оборотни пари от фирмата му

Близките на загиналото момче и прокуратурата поискаха доживотен затвор за 21-годишния Тодор Атанасов, който уби свой приятел, заради оборот от дистрибуция. Днес започна делото срещу единствения обвиняем.

Кървата драма се разигра миналата година, точно преди Великден.  Тялото на умъртвения младеж Николай Христов беше захвърлено в нива до карнобатско село. Момчето работело като дистрибутор и именно, заради оборотни пари е бил хладнокръвно убит от своя приятел и съсед от блока. Той го е намушкал четири пъти с нож. Ден след убийството му,  отишъл при семейството да пита дали имат вести от сина си. След по-малко от 5 месеца от жестокото убийство на Николай Христов, издъхна и неговата майка.

Срещу Тодор е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство. За това деяние законът предвижда от 15 до 20 години затвор. Той може да бъде осъден и на лишаване от свобода до живот, както и на доживотен затвор без право на замяна.

Въпреки, че искането за съкратен процес би следвало да свалят една трета от предвижданата в Закона присъда.

Бащата на убития Николай, който е конституиран като частен обвинител и граждански ищец е поискал и 400 000 лева кръвнина от обвиняемия. С граждански иск излезе и фирмата, в която Николай е работил. Той е за открадната сума от 3000 лева.

Очаква се днес следобед да бъде прочетена присъдата на 21-годишния Тодор.