Започна делото срещу Сидеров

Лидерът на "Атака" не дойде в съда да отговаря за инцидента на летище Варна

Днес Софийският градски съд отново даде ход на делото срещу Волен Сидеров, за инцидента на летището във Варна в началото на 2014 г.
Лидерът на партия "Атака" е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицая Костадин Колев. Срещу него няма да бъдат предявени граждански искове, информира БНТ.

Костадин Колев пожела да бъде частен обвинител, но няма да търси обезщетение от Сидеров.

Депутатът не дойде днес в съдебната зала, но законът не го задължава, тъй като прокуратурата предлага наказанието му да бъде глоба.

Последно в края на февруари, съдия Мариета Райкова реши да даде срок на осем от свидетелите да решат дали имат претенции към лидера на националистическата партия и дали искат да бъдат конституирани като частни обвинители.

Делото беше отлагано три пъти. В началото на януари 2014 г. на полет от София до Варна Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" обиди и френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището удари полицай.

Защитата на Сидеров държи на разпита на дипломата. Преди време тя изпрати писмо до СГС, в което заявява, че се ползва от имунитет, който не позволява да бъде призована да дава показания.