Идеалният отбор на „А“ група за първия кръг на плейофите

Спорт

23-03-2015, 11:10

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Вижте героите на уикенда единствено в Sportonline.bg

Първият кръг на плейофите на А група, които разделиха отборите на две шестици, предложи интересни резултати и много борба по терените. Хасково за малко да изненада Левски на „Герена”, ЦСКА не можа да спечели в 4-и пореден мач, а Лудогорец не се възползва от това и стигна само до равенство срещу Ботев. Ето и кои бяха най-добрите изпълнителни по постове за кръга.

 

Вратар: Боян Йоргачевич (Левски)

 

Едва ли някой е предполагал, че стражът на „сините” ще има много работа в мача с Хасково, но това се оказа факт. Йоргачевич показа класа на два пъти. Първо Лозев излезе очи в очи с Йоргачевич, но вратарят излезе добре напред и спаси. После след грешка в защитата на Левски остави пак Деян Лозев срещу стража, но той с една ръка успя да предотврати гол.

 

Ляв защитник: Браян Ангуло (Лудогорец)

 

Стабилен в зоната си и активен в предни позиции. Не допусна грешки и спираше добре атаките на Ботев. В крайна сметка обаче усилията му не стигнаха за това тимът му да спечели много важни 3 точки срещу „канарчетата” и да увеличи аванса спрямо ЦСКА на 5 т..

 

Централен защитник: Димитър Везалов (Славия)

 

Не даде почти никакви шансове на нападателите на Локо Пд да осъществят опасности през центъра на защитния вал на „белите”. Освен това се отличи с няколко хубави включвания в предни позиции. При едно от тях в края на мача след центриране отправи опасен удар с глава, но Господинов изби топката.

 

Централен защитник: Иво Иванов (Берое)

 

Отново много силен мач на капитана на старозагорци с основна заслуга за това тимът да не допусне гол в 5-и пореден мач от първенството. Предпази се и от жълт картон, който щеше да го извади от следващия мач на тима, което щеше да е ужасно за старозагорци с оглед на отсъствието на Пенев и Зафиров, които получиха червени картони.

 

Десен защитник: Йордан Христов (Ботев)

 

На познатото си високо ниво отдясно на няколко пъти се намеси при опасни атаки, като например при навлизане на Върджил Мисиджан в наказателното поле. Играта му със шпагат обаче беше много чиста и нямаше основания за дузпа.

 

Ляв халф: Емил Гъргоров (Локомотив Сф)

 

Гъргоров отново показа голямата си класа срещу Литекс. Негов страхотен удар от воле в началото на втората част можеше да направи разликата между двата тима. За негово съжаление топката се отби от горната греда. В края на първата част също опита опасен удар, но неточен.

 

Централен халф: Елиаш (Берое)

 

Елиаш този път не беше толкова креативен в предни позиции, но допринесе в защитен план с големия си опит и решителни избивания на топката в няколко ситуации. Участва и в изграждането на няколко добри атаки, на които липсваше добър завършек.

 

Десен халф: Томаш Иршак (Ботев)

 

Активен в предни позиции с доста центрирания в наказателното поле на Лудогорец. Старанието му не донесе гол за пловдивчани, но пък допринесе такъв да не бъде допуснат, с което „канарчетата” спечелиха важна точка в битката за по-предна позиция в първата шестица.

 

Ляво крило: Върджил Мисиджан (Лудогорец)

 

Много деен в предни позиции през целия мач, но не достатъчно ефективен в завършващата фаза. Имаше добра възможност в 12-ата минута, но стражът на Ботев спаси. След това се отличи с два опасни удара, които обаче не намериха целта в 25-ата и 57-ата минута.

 

Дясно крило: Петър Атанасов (Славия)

 

Отбеляза първото попадение срещу Локомотив и асистира за третия, дело на Радо Василев. Имаше шанс да отбележи и още едно попадение, но не уцели вратата от чиста позиция. Участва и в много добра атака на „белите” през първата част завършила с негов пас и неточен шут на Вълчанов.

 

Централен нападател: Радослав Василев (Славия)

 

С два страхотни гола донесе успеха на „белите” над Локо Пд с 3:0. Отигра много умно и двете ситуации, показвайки отлична техника. Показа, че заслужава място в националния отбор и заслужено беше повикан още за мача с Италия след по-малко от седмица.

 

Треньор на кръга: Емил Ангелов (Хасково)

 

Първият мач за Бабагнгида начело на Хасково за малко не донесе исторически успех срещу бившия му отбор Левски и то на „Герена”. Успя да вдигне отбора след серията загуби в първенството и може да съжалява, че не спечели срещата, което щеше да увеличи минималните шансове на тима за оставане в групата.