Лудогорец не можа да дръпне на върха, силната серия на Ботев продължава

Спорт

22-03-2015, 15:04

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Нулево равенство в Разград

Ботев продължава със силната си серия и спря устрема на Лудогорец да увеличи преднината си на върха в класирането. След като успяха да се класира в първата шестица, сега в първия кръг от плейофите пловдивчани успяха да измъкнат точка при гостуването си в Разград. От своя страна „орлите“ не можаха да се възползват от грешката на ЦСКА вчера и срещата на „Лудогорец Арена” завърши 0:0.

 

Шампионите започнаха активно срещата и притиснаха съперника си в първите минути. Още в първите минути вратарят на „канарите” Стаховяк се наложи да се намесва след удари на Кишада и Мисиджан. В 20-ата минута се разкри и първото наистина опасно положение пред разградчани, но и този път Кишада не бе точен и след пас на Абало от близко разстояние прати топката право в ръцете на Стаховяк.

Постепенно Ботев успя да изравни играта и на свой ред да обърне поглед към вратата на домакините.

В 36-ата мин. пловдивчани можеха да бъдат наказани след удар на Фабио Ешпиньо, но само минута по-късно топката обаче се озова във вратата на Лудогорец след удар на Чунчуков. Младият нападател на „жълто-черните” обаче бе в засада и гол не бе зачетен. Това обаче ясно показа устрема в играта на Ботев и в края на първото полувреме те бяха близо до попадение, като след центриране от ъглов удар Ангуло за малко да си вкара автогол, но Барт изчисти от гол линията.

Действията на гостите в края на първата част явно светнаха лампата в треньорския щаб на разградчани и на почивката Георги Дерменджиев пусна в игра Роман Безяк и Марселиньо, които явно трябваше да получат почивки, след като доскоро страдаха от различни травми.

Тяхното присъствие обаче не промени кой знае колко играта, която стана малко по-затворена през второто полувреме. Двата тима започнаха да залагат предимно на центрирани топки, които обаче така и не затрудниха двете защити. Единствено пред Мисиджан се разкри нещо като възможност за гол в 76-ата мин., но холандецът стреля доста неточно.

След като до повече опасни положения не се стигна, срещата завърши по този начинн без голове.

Лудогорец остава да води с 3 точки пред ЦСКА на върха в класирането, като в момента е с 48. Ботев остава на 6-а позиция с 37 точки.