ЦСКА отново не вкара, 9 от Берое удържаха равенството

Срещата завърши 0:0, титлата за "червените" все повече се отдалечава

ЦСКА и Берое завършиха 0:0 в първи мач от първата шестица на плейофите на А група. Така "армйеците" не успяха да победата в 4-и пореден мач, като също така отново не отбелязаха гол във вратата на противника. По този начин "червените" загибиха нови 2 точки в битката за титлата с Лудогорец. Ако шампионите си спечелят мача утре с Ботев в Разград, те ще дръпнат с 5 точки на върха в класирането. 

 

През първата част ЦСКА владееше повече топката, но не стигна до нито една чиста ситуация. Първата опасна ситуация беше за Берое. Във 2-ата минута след центриране на Нсереко в наказателното поле, Керкар се разминава с топката в опасна близост, а тя беше избита от започналия за първи път титуляр на вратата на ЦСКА Уваренко.

 

В 18-ата Мапуку напредва добре отдясно след грешка в защитата на Венци Василев, ала ударът му беше много неточен над вратата. Последваха два удара отдалеч в рамките на 10 мин за „армейците” чрез Соарес и Галчев. Първият мина в страни от вратата, а вторият не затрудни Макенджиев.

 

През втората част ЦСКА успя да упражни известен натиск. „Червените” стигнаха до опасна ситуация в 62-ата минута, когато Милисавлиевич центрира отляво към Тони Силва в малкото наказателно поле, който обаче беше изпреварен в последния момент от Керкар.

 

Пет минути по-късно Милисавлиевич направи добър пробив отляво и последна ново центриране към Луис Соарес, който стреля с слабо с тяло и Макенджиев улови.

 

Така се стигна до 74-ата минута, когато Зафиров изпусна Соарес зад гърба си и извърши нарушение срещу нападателя като последен в защитата. Затова бранителят получи заслужен червен картон.

 

В самия край на мача и Пенев получи директен червен картон за нарушение срещу Жоаким, който беше доста пресилен, но "армейците" нямаха време да се възползват от него.

 

Със спечелената точка Берое се изравни в Литекс и Локомотив Сф с по 39 точки в битката за 3-ото място. Двата тима имат директен мач утре на стадиона в Надежда.

 

Съставите на двата отбора:

 

ЦСКА:

 

Уваренко; Василев, Попов, Причиненко, Супусепа; Маркиньос, Галчев; Фелипе, Силва, Соарес, Жоаким

 

Берое:

 

Макенджиев, Зехиров, Зафиров, Иванов, Пенев, Елиаш, Джоман, Костадинов, Нсереко, Керкар, Мапуку