България трябва да приеме всяко свое чедо, според шефа на Агенцията за българите в чужбина

Общество

21-03-2015, 17:15

Снимка:

Info VT

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търновски кадър на ВМРО оглави Агенцията за българите в чужбина

Важното е да бъдем единни и да работим всички за България, заяви Борис Вангелов

Дълг на България като майка родина на всички българи по света е да приеме всяко свое чедо, което желае да пребивава на нейната територия, независимо по какъв повод и под каква форма. Това каза новият председател на Държавната агенцията за българите в чужбина Борис Вангелов за Дарик.

Относно участието си в русофилски сбор край язовир „Копринка” в началото на септември 2012 г. и казаното от него там, както и в отговор на критиките за русофилство, Вангелов каза, че той не е отишъл на събора в лично качество, а там е била поканена за участие ВМРО. Той е бил изпратен от името на организацията да прочете приветствие.

На въпрос дали споделя официалната българска позиция, че Русия е анексирала Крим, той посочи: „ВМРО е част от Патриотичния фронт, който подкрепя и управляващата коалиция. Ние напълно споделяме официалната българска политика по този въпрос”, каза председателят на Агенцията за българите в чужбина.

Важното е да бъдем единни и да работим всички за България, без да се делим и противопоставяме по тази линия, защото наистина България е над всичко, каза още Вангелов.

През седмицата Вангелов бе атакуван и за изпята през 2009 г. песен, като изпълнението му е публикувано във Фейсбук. Вангелов обясни, че песента за трагичната смърт на цар Самуил е научил от приятели в Петричко на младини и оттогава тя му е любима, а изпълнението във Фейсбук е на годишнина от създаването на ВМРО.

Населението на Македония и населението на България е един народ – това е исторически съществуващ факт, каза Вангелов.