Славия с категорична победа срещу Локо (Пд)

Спорт

21-03-2015, 16:31

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

"Белите" спечелиха само с 3:0

Славия започна по фантастичен начин плейофите във втората шестица на „А” група. В първия кръг от втория дял на шампионата „белите” постигнаха категорична победа с 3:0 в домакинството си на Локомотив (Пловдив). Този резултат обаче бе най-малкото, с което „белите” можеха да спечелят, тъй като веднъж им бе отменен гол заради засада, на два пъти уцелиха греда, а и изпуснаха още няколко положения.

Срещата започна много динамично и от самото начало и двата отбора се стремяха да атакуват. Първата по-опасна ситуация се разкри още в 8-ата минута, когато след центриране от ъглов удар топката стигна до Димитър Везалов, но защитникът на Славия за пореден път показа, че е малко непохватен пред гола и прати топката далеч над вратата.

Само 2 минути по-късно и Радослав Василев опита удар към вратата на гостите, а след това дойде и отговорът на Локомотив. Първо силен шут на Мехди Бурабия бе отразен от Марио Кирев, а в 15-ата мин. вратарят на домакините отново трябваше да се намеси след далечен изстрел на Янко Сандански.

Резултатът бе открит в 35-ата минута. Бранителите на Локо (Пд) не успяха да изчистят една топка, Радослав Василев се пребори за нея и тя стигна до Петър Атанасов, който реализира за 1:0.

В 42-ата минута „белите” можеха да удвоят, но удар на Фонсека срещна страничната греда.

Началото на второто полувреме бе шеметно за Славия и те успяха да стигнат не само до втори гол. В 51-ата минута Радослав Василев бе отлично изведен, преодоля Диян Молдованов и вкара за 2:0. Само 3 минути по-късно резултатът вече бе 3:0. Почти идентична ситуация, Василев бе изведен от Атанасов и отбеляза втори гол в рамките на броени минути.

Въпреки комфортния аванс, „белите” продължиха да атакуват и в 67-ата мин. Атанасов бе близо до ново попадение, но направи пропуск, а 5 минути по-късно гредата за втори път в мача помогна на Господинов, този път след удар на Фераресо.

В 76-ата минута и пловдивчани имаха своя шанс. Спас Делев получи извеждащ пас вътре в наказателното поле на домакините, но последвалият му удар бе неточен и нисичкият нападател пропусна най-чистото положение за тима си.

В 84-ата мин. топката още веднъж влезе във вратата на Локо (Пд) след удар на Крум Стоянов, но този път гостите имаха късмет и гол не бе зачетен заради засада.

Йордан Господинов също допринесе загубата на гостите му да не стане още по-разгромна, като в заключителните минути на срещата на два пъти се намеси решително след корнери.

С успеха Славия се утвърди на 9-ото място, като вече е 26 точки и има 6 повече от Локо (Пд), който е на 10-ата позиция, точно над зоната на изпадащите, но с още 6 точки преднина пред Марек. Засега „белите” обаче могат само да мечтаят за по-горно класиране, тъй като 8-ият в таблицата Черно море е далеч напред с 34 точки.

 

Източник: sportonline.bg