Националите по волей проверяват нивото срещу най-силните в света

Ще опитаме да се обиграем още повече в тези мачове, заяви треньорът на кадетите Драган Иванов

„Разчитам в тези контролни срещи с Русия да пробвам един-два варианта, които тренираме през този период и да видим как ще сработят. Ще опитаме да се обиграем още повече в тези мачове. Да проверим на какво ниво сме срещу един от най-силните отбори в Европа и света“, заяви преди контролите с Русия, за сайта на БФВолейбол, селекционерът на българския национален отбор за кадети Драган Иванов.

 

Първата проверка ще се състои в събота от 17:00 часа в спортната зала на НСА (Национална спортна академия). В неделя двете селекции ще проведат съвместна тренировка, а в понеделник ще излязат един срещу друг във втория мач между двата тима. Двубоят ще бъде отново от 17:00 часа, но в столичната зала „Христо Ботев“.

 

„Информацията, която дойде до мен е, че след прибирането ни от турнира в Москва, руснаците са ни потърсили за контролни срещи. Изявили са желание за тези контроли, а ние естествено нямаше как да откажем, защото е въпрос на престиж да се срещнем с този съперник“, продължи наставникът. Припомняме, че в края на януари нашите момчета спечелиха силния международен турнир „Локоволей 2014“, който се проведе в руската столица Москва.

 

„Един разпределител и един диагонал от „Локомотив“ (Новосибирск), който победихме на финала на турнира в Москва, са тук с отбора на Русия. Поне тях двамата успях да видя, а може да има и други“, сподели още старши-треньорът на младите „лъвове“.

 

„Абсолютно съм доволен от протичането на подготовката до този момент. Смятам, че всичко върви по план. Надявам се да се опазим здрави. Доволен съм от старанието и това, което показват състезателите по време на тренировките“, завърши Драган Иванов. Контролите с Русия са част от подготовката на двата отбора за Европейското първенство по волейбол за мъже до 19 години в Турция.

 

Шампионатът на Стария континент стартира на 4-и април, а „Сборная“ се намира в Първа група заедно със Сърбия, Италия, Полша, Франция и Дания. В другия поток „трикольорите“ ще се изправят срещу Чехия, Германия, Турция, Испания и Румъния.