Няма да бъде налаган данък на българите, почиващи в Гърция

Политика

20-03-2015, 16:46

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътни такси за преминаващите на Кулата-Промахон въвеждат в Гърция

Премиерът Бойко Борисов определи като абсолютна лъжа твърдението на гръцко издание

Като абсолютна лъжа определи Бойко Борисов информациите за налагане на данък на българите и бизнесите, които отиват да почиват или инвестират в Гърция.

Това каза пред журналисти министър-председателят относно твърдение на гръцко издание, че е обявил, че ще наложи реципрочен данък, ако Гърция въведе налог за гръцки фирми, които местят централите си в страни с олекотен данъчен режим като България.

"Първо, гръцките министри нямат достъп до съвета, той е само за премиери, канцлери и президенти. Абсолютно такава тема не е обсъждана, това е абсолютна гръцка пропаганда. И то в лош стил", заяви премиерът.

Борисов отрече да е разговарял и с Алексис Ципрас. "Не е имало никаква дискусия, никакъв разговор. 100% лъжа, долнопробна. Ако те докажат, че това е обратното на това, което казвам, ще се извиня”, добави премиерът.

Относно това дали е имало някакво притеснение от гръцка страна, че техни фирми влагат пари у нас, защото е по-нисък данъчния режим, Борисов коментира: "В България идват, защото е по-стабилна. Имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор”.

Запитан дали е имало претенции за нелоялна данъчна конкуренция от страна на Гърция, министър-председателят уточни „Не, не съм чул. Никой не е говорил с мен на такава тема. Напротив, преди месец се срещнахме с гръцкия бизнес в България - знаете, инвестират хората, работят спокойно”.

"Българите почиват там, техните хора идват тук за Великден добре дошли са. Това е просто една пропаганда, но това изглежда им се налага като стил вече”, каза още Бойко Борисов.