Референдумът трябва да е за членството ни в НАТО, смятат от "Атака"

Волен Сидеров предупреди, че България загива като нация

"По-важната тема за национално допитване е дали България трябва да продължи да бъде в НАТО или не", коментира инициативата на президента за провеждане на референдум за изборните права лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Bulgariautre.

"Ние сме подготвили списък с подписи, дали сме го в стаята на БСП. Те се ослушват, не искат да го подпишат. Може да го предложим на други парламентарни сили. Ако се съберат 48 подписа, може да се проведе такъв референдум", предположи Волен Сидеров.

"Чухме поредица от клишета и Коледно-новогодишни пожелания, от които липсваха сериозни дълбоки проблеми", каза по повод обръщението на президента към народните избраници Сидеров.

"Този смешен човек, който за съжаление е президент на България, избран с измама, се подигра с политиката, с проблемите на българския народ. Не чухме нито един важен проблем, свързан с безработица, ниски доходи, липса на перспектива, демографски срив", заяви Сидеров.

Той предупреди, че България загива като нация и вече над 3 милиона българи са напуснали страната в последните 23 години.

"Наистина съжалявам за това, че тоя човек е президент на България. Оценявам този загубен половин час парламентарно време като една от най-големите подигравки с парламента", посочи председателят на "Атака".
Той призова всички 1,7 млн. българи, които на втория тур на президентските избори са гласували за Росен Плевнелиев, да се замислят. Според него те трябва да изпитват угризения на съвестта за това, че са направили грешен избор. "В момента България има един президент, от който всеки нормален човек трябва да се срамува", допълни Сидеров.

По неговото мнение държавният глава използва консултациите с партиите, за да направи пиар и лична политическа реклама.