Каква икономика ще правим със застаряващо и неграмотно население, пита Каракачанов

Политика

19-03-2015, 12:23

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

При малък пазар няма работеща икономика и инвеститорски интерес, смята патриотът

Каква икономика ще правим със застаряващо и неграмотно население? Демографската криза е в основата на вдигането на българската икономика. При малък пазар няма работеща икономика. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента в коментар на обръщението на президента Росен Плевнелиев към народните избраници, предаде репортер на Bulgariautre. "При 6,5 милиона население каква икономика и какъв интерес ще имат чужди инвеститори към такъв малък пазар", реторично попита депутатът.

Той се съгласи с държавния глава за това, че еврофондовете са начин за изправяне на крака на българската икономика. "Усвояването на еврофондовете по традиция в България е под всякаква критика", призна Каракачанов.
Народният представител определи битовата престъпност като огромен проблем, който трябва да бъде вкаран като приоритетен. "Не може две трети от България да бъде оставена на произвола на съдбата и българските граждани да нямат сигурност за своя живот, имот, здраве и достойнство", подчерта Красимир Каракачанов.
Според него проблемите в енергетиката няма да се решат само със санирането на сградите.

"Ревизията на енергетиката трябва много ясно да ни покаже как да става обезточването на енергетиката. Президентът спомена за кръг отбрани хора, но това е недостатъчно. Трябва да кажем ясно сключените договори с някои от производителите на ел. енергия – Марица 1 и Марица 3, договорите със зелената енергия. Защо се изкупува електроенергията от "Козлодуй" и от ТЕЦ "Марица-2" на по-ниски цени, отколкото от частните производители", попита депутатът.

Красимир Каракачанов приветства идеята на президента в изказването си, а именно да има стимул за повече консенсус и разговор между парламентарните партии вместо конфронтация.