19 март: Мечти, надежди и предчувствия

Слънце в Риби, Луна в Риби. Астрологична картина на деня

В петък, 20 март ни очаква Новолуние, съпроводено от слънчево затъмнение в последния градус на зодиакалните Риби, поради което днес ще се намираме под влиянието на процеси на разпад и окончателно освобождаване от изчерпани от времето теми и ситуации. Предстоящите промени са значими и ние все по ясно ще осъзнаваме това, било то интуитивно или чрез реалните житейски ситуации, които провокираме или в които попадаме. Преди затъмнение нерядко провеждаме финални разговори или действия по тежки и трудни за преживяване и освобождаване теми, разплащаме морални или материални дългове, с тъга или с облекчение затваряме една страница от живота си. Утрешното затъмнение ще сложи финал или ще разгърне на ново равнище процеси започнали преди 18 години и ако искаме да проследим неговото влияние било то в личния живот, семейната матрица или в национален и исторически мащаб, ще трябва да се върнем назад в 1997, 19791, 1961, 1943, 1925, 1907 год. Интересно пътуване във времето удоволствието от което предоставям на вас. А силното влияние на знака Риби сега внася допълнителен смут в умовете и най-вече в тънките пластове на душите ни, с неясни обещания за бъдещето и сантиментална привързаност към миналото, на които ще реагираме с изострена чувствителност.
 
Новолунието утре ще постави официален старт на важни изменения в живота и обкръжаващата ни среда. Днес обаче е време да обърнем внимание на онова, което обичайно подминаваме увлечени в забързания поток на битието-душата си. Колкото по-навътре в тайните и кътчета успеем да потънем, толкова по-дълбоко ще проникнем в естеството на онези въпроси, които съставляват същността на живота ни. А на прага промяната, това е най ценния дар и най-верния ориентир. Той ще ни помогне с лекота да преживеем процесите на разпад и загубите, които обичайно ги съпътстват. Така или иначе, астрологичната обстановка ни приканва сега по-скоро да размишляваме за живота, отколкото да генерираме и направляваме процесите в него, а и в Сезонът на затъмненията това на практика е невъзможна мисия, тъй като малцина от нас имат реален потенциал да повлияят върху хода на събитията. Онова, което е по силите ни е да не се подаваме на суетата, емоционалните провокации и моментните си потребности, които сериозно могат да ни въвлекат в ситуации, върху които контролът е меко казано невъзможен. И разбира се да запазим самообладание и надежда, с ясното съзнание, че всяка ситуация в момента е проверка за устойчивостта и силата на човешкия дух. 
 
Новините вероятно  ще бъдат наистина тъжни, загубите по-големи от очакваното, напрежението в света ще расте, а през Европа и в частност през България, ще премине сянката на утрешното затъмнение, което определено не обещава благоденствие и спокойни бъднини. Но бедствията и страданията засега са единствения инструмент приканващ човешките същества да проявят съчувствие и готовност за взаимопомощ. Качества представляващи генерационна задача пред съвременниците на второто и третото десетилетие на 21 век. И всички се учим , най-вече на вяра приемане и укрепване на добродетелите в себе си, засега предимно като жертваме собствените си интереси. Затова е важно днес да се вслушаме в себе си и да се подготвим да направим онова, което ни съветва вътрешния ни глас, за да осъществим не очакваната, а действително желаната промяна за себе си. И да се надяваме, че затъмненото Слънце, няма да затъмни и разума на онези, чиито сигнификатор се явява то в поднебесния свят - водачите, поели отговорността да бъдат гласът и волята на нашето време.
 
Всичко случващо се и преживяно през този ден ще стимулира мечтите, въображението и предчувствията ни. Ще се нуждаем от сигурен ориентир за да разграничим реалността от илюзията, тъй като самоувереността и вдъхновението с които всяка една идея ще бъде поднасяна, моментално ще намират последователи и поддръжници. Доверието е добра предпоставка за всяко позитивно начало, но проверката ни гарантира резултат, от който не бихме се срамували в бъдеще.

Успешен и спокоен ден на всички!