Атакуваха парламента в Тунис, взеха туристи за заложници, има 8 убити

Свят

18-03-2015, 15:49

Снимка:

Twitter

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

160 туристи са изведени от музея, още 40 остават вътре

Най-малко осем души са убити при терористично нападение срещу националния музей на Тунис. Според неокончателни данни седмина от тях са чужденци, една от тях е жена. Националността им не се уточнява. Говорителят на вътрешното министерство съобщи, че двама терористи с автомати "Калашников" са атакували музея, който е недалеч от парламента. При атаката в музея е имало чужденци, съобщава в. "Монд". Една туристка е ранена, националността й още не се знае.

Италианското министерство на външните работи потвърди, че сред заложниците има и техни граждани. Те са взети от терористите в сградата на музея, уточнява АФП. Националната телевизия на Тунис съобщава за интензивна стрелба в района на музея.Според местното радио MFM почти 200 туристи е имало по време на атаката. Местна медия отбелязва, че 160 туристи са изведени през задна врата на музея, докато 20-30 остават вътре.

Говорител на вътрешното министерство на страната потвърди, че има заложническа ситуация. Той каза пред Ройтерс, че екстремистите са обградени в музея от полицията. 

Преди това трима въоръжени мъже са атакували сградата на парламента на Тунис, съобщава местно радио, позовавайки се на журналисти, предаде Ройтерс.

По време на кървавото нападение е имало заседание на няколко парламентарни комисии и се е обсъждало антитерористично законодателство. Всички депутати са получили предупреждение да се съберат в една от залите на парламента.