Луксозен спортен комплекс ще отвори врати в "Зона Б-5"

Амбициозният проект е за над 3 млн. лева и ще бъде готов до лятото

Започна реализацията по изграждането на многофункционален спортен комплекс в „Зона Б 5“ по проект, който е част от изграждането на парк „Възраждане“, чрез кандидатстване по линия на инициативата JESSICA пред „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД.

„Спортният комплекс ще се простира върху 23 897 кв. м. Това е една сериозна задача, която си е поставила Столичната община, Общинския съвет и „Спортна София“, поясни пред БНР Цветанка Цокова, координатор на проекта.

По думите ѝ на територията на терена ще бъдат разположени 3 игрища за мини футбол с изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт с изкуствена трева, ледена пързалка, игрище за плажен волейбол, 8 броя тенис маси, както и игрища за деца и детски площадки.

Комплексът ще разполага с подвижна трибуна със 150 седящи места, ще бъде достъпен и за хора с увреждания.

На представянето на проекта присъстваше и Николай Крулев, председател на съвета на директорите, който поясни, че дружеството кандидатства по линия на инициативата JESSICA пред „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД, за предоставяне на дългосрочен, нисколихвен заем за изпълнение на проект със значим социално-икономически ефект за насърчаване на устойчивото развитие на град София. Проектът възлиза на 3 026 795 лева. Строителната площадка е открита на 04. 03.15 г., а проектът е с краен срок 30 юни.