Двубои от Световното по волейбол в Русе, ако България е домакин

Ще кандидатстваме с 4 зали

Новата зала в Русе, която се очаква да бъде готова до края на юли, ще е сред четирите, в които ще се играят срещи от Световното първенство по волейбол след 3 години, ако България е избрана за домакин на форума. Това съобщиха от федерацията.

 По договор съоръжението трябваше да бъде въведено в експлоатация до 28 февруари. След това бе предвидено това да се случи за празника на Русе - 6 май. "Забавянията не зависеха само от нас. Всички необходими финансови средства за завършването на "Арена Русе" обаче вече са налични. Дори вече са започнали и авансовите плащания за оборудването вътре в залата. В края на юли тя ще бъде официално открита", сподели за Topnovini.bg изпълнителният директор на "Проект Русе” Георги Пейчев.

 При одобряване на кандидатурата на България, другите градове, в които се очаква да има срещи от Световния шампионат са София, Варна и Пловдив.

 България ще се кандидатира за домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 година заедно с Италия, съобщиха още от федерацията. Новината е официално потвърдена от президента на БФВ инж. Данчо Лазаров. Едно от най- важните условия, което FIVB изисква от кандидатите е подкрепата на местното правителство.

 „БФВ има подкрепата на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев“, заяви президентът на федерацията Данчо Лазаров.

 „За организирането на Световно първенство по волейбол е необходимо да притежаваме достатъчно добър опит в организацията на подобни събития. През тази година в България и Италия ще се проведе Европейското първенство, а ние вече сме провеждали финали на Световна лига, както и олимпийски квалификации.

 От съществено значение е и, че волейболът в България се ползва с изключителна популярност. Ще кандидатстваме с 4 зали– „Арена Армеец” в София, реновираната зала във Варна, в Пловдив предстои да бъде завършена залата през тази година, както и в Русе“, добавя още президентът на БФВ.