Реформаторският блок подкрепя предложението за шеф на ДАНС

Политика

18-03-2015, 13:07

Снимка:

Starazagorautre.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Георгиев поема ДАНС

Екс шеф на полицията в Бургас оглави ДАНС

Димитър Георгиев е почтен човек и голям професионалист, според Реформаторите

Реформаторският блок подкрепя предложението за нов председател на ДАНС – Димитър Георгиев, стана ясно от думите на депутата Найден Зеленогорски, предаде репортер на Bulgariautre. "Аз съм удовлетворен. Ние от Реформаторския блок смятаме, че човекът, който е предложен, е почтен и голям професионалист. В този смисъл нямаме никакви опасения и силно се надяваме, че ще бъде подкрепен и с указ от страна на президента”, добави Зеленогорски.

По неговите думи за Реформаторите ефективното функциониране на ДАНС е от изключително значение както в контекста на всичко случващо се с "Ислямска държава”, така в контекста на тероризма, с който е заплашена цяла Европа и цял свят, и събитията в Украйна.

"Имахме аргументи относно неефективното функциониране на ДАНС и по отношение на източването на КТБ. Силно се надяваме, че оттук насетне ще има такъв екип, който ще работи активно и по тази линия, защото това е изключително важно за националната сигурност”, подчерта депутатът.

Найден Зеленогорски беше пестелив в коментара си за предложението Йордан Бакалов да оглави военното разузнаване, тъй като още било рано да се говори по темата. "Аз лично категорично подкрепям Йордан Бакалов, но все пак това е въпрос на дискусия и с колегите”, поясни реформаторът.